Четем вълнуващи истории за богати хора, които са станали богати,

...
Четем вълнуващи истории за богати хора, които са станали богати,
Коментари Харесай

10 неща за които богатите не харчат пари

Четем вълнуващи истории за богати хора, които са станали богати, като са основали сполучлива компания или са създали преференциални покупко-продажби. В реалност обаче, множеството сполучливи хора реализират триумфите си по напълно разнообразни, по-рутинни способи.

В множеството случаи те основно създават ефикасни тактики за печелене и харчене на пари, които им разрешават да усилват своите активи.

Посочваме по-долу някои от разноски, които в никакъв случай не вършат хората по-богати и сполучливи.

1. Билети за лотарии

Ако в действителност желаете да забогатеете, не купувайте лотарийни билети.

Вашите шансове да спечелите са съвсем равни на нула и най-вероятно просто ще похарчите ненужно доста пари за " игри на шанса ".

Разбира се, цената на един билет може да наподобява напълно дребна и изцяло допустима по отношение на вашите приходи. Но в случай че сумирате разноските си за
лотарии и тото за една година или даже за месец, ще се види една доста прилична сума, която можете да похарчите за нещо по-изгодно или за забавно вложение.

2. Банкови комисиони

Ако плащате банкови такси, които бихте могли да избегнете, тогава в действителност " хвърляте пари напразно ".

Има разнообразни правила в другите банки, тъй че в случай че не желаете да харчите спомагателни пари, погледнете предлаганите банкови услуги освен във вашата, само че и в други банки.

Ако отделите времето за изследване на другите благоприятни условия, в последна сметка можете да спестите някои заплащания към банката.

Наистина сполучливите хора се осведомят доста добре, преди да влагат парите си в банка. Те избират най-изгодния банков артикул за тях и понижават непотребни разноски.

3. Лихви по кредитни карти

Кредитните карти са доста привлекателни и комфортни. Но можете да се почувствате малко виновен, в случай че осъзнаете, че кредитната карта постоянно е дълг, а и освен дълг, а дълг с рента.

Но все пак не стопираме да я използваме, тъй като кредитната карта е толкоз комфортна!

Независимо от това, специалистите считат, че лихвите по заеми могат да " ядат " значителен дял от вашия бюджет, и тези пари могат да бъдат спестени и изхарчени за нещо по-полезно.

Ето за какво е толкоз значимо да се погаси дългът по кредитна карта и по-късно да спрете да я употребявате, какъв брой би ви се желало. Така постъпват сполучливите хора.

4. По-високи лихвени проценти

Всички плащаме лихви по заемите, до момента в който малко хора знаят, че можете да намалите лихвения %.

За да извършите това, би трябвало да поискате кредитен рейтинг, а в случай че той се окаже добър, това ще ви разреши да настоявате банката да понижи лихвения % по поискания заем. И да го получите при по-благоприятни условия.

5. Санкции за закъснели заплащания

Успелите хора постоянно съблюдават тъкмо графика на заплащанията по заеми и не да позволен пропуски в това отношение. Защото всяко нарушаване води до санкции, което е обвързвано с спомагателни разноски.

Ето за какво специалистите поучават да не чакате до последния ден, с цел да извършите месечно заплащане по заема, и да извършите всичко в точния момент и без напрежение.

Освен това в този момент има доста механически средства, които разрешават да не пропускате заплащания.

6. Импулсивни покупки

Вероятно всеки има опит с импулсивни извършване на покупки, когато отидем в мола, забележим нещо и го купим, без да се замислим.

И едвам вкъщи започваме да осъзнаваме, че сме похарчихме доста пари за нещо, от което безусловно не се нуждаем.

Ето за какво съумелите хора се пробват да избегнат сходен вид извършване на покупки. За да създадат това, те отиват в магазините с явен лист от артикули, които би трябвало да бъдат закупени и не се отклоняват от него.

Освен това, те следват правилото строго да лимитират сумата, която са подготвени да дадат за избрана стока.

Можете да употребявате система, при която се вземат единствено лимитирано количество пари в магазина, над което просто няма да можете да похарчите.

По този метод можете да избегнете освен импулсивното извършване на покупки, само че също по този начин и покупки при извънредно високи цени.

7. Спестовни сметки с ниски лихвени проценти

Харесва ли ви да държите пари в спестовни сметки, тъй като това е надеждно? И не мислите ли, че до момента в който пестите пари, забележителна част от тази сума се " изяжда " от инфлацията?

Може би бихте желали парите да донесат повече приходи.

Ако това е по този начин, си заслужава да преразгледате финансовата си политика. Конвенционалните спестовни сметки няма да ви донесат огромен приход.

Ако желаете да спечелите, коства си да разгледате опциите отвън банките.

Може би би трябвало да купите акции или да играете на фондовата борса. Може да вложите спестяванията си в капиталов фонд.

Във всеки случай, вие още веднъж се нуждаете от време, с цел да научите всички благоприятни условия и да изберете тези, който са най-подходящи да вас.

8. Елитни марки

Можете да видите доста елитни марки на аления килим в Кан или на Оскарите в Холивуд. Но в всекидневието си богатите хора не избират елитни марки, а носят много елементарни облекла.

Те, несъмнено, имат пари, с цел да купуват първокласни движимости, само че избират да ги употребяват за други, по-полезни и нужни неща. Изберат при извършването на покупки удобството и качеството, а не първокласен надпис, който покачва цената на стоките на десетократно.

Ето за какво, в случай че решите да станете и останете богати, не преследвайте безразсъдно изкушението на скъпите марки.

9. Ненужни скъпи дарове за деца

Никой не оспорва обстоятелството, че желаеме да дадем на децата си най-хубавото. Но от време на време в този си блян ненужно попадаме във все по-дълбока финансова дупка.

Не става дума единствено за играчки и движимости, а и за ненужно огромни разноски

за развлечения, скъпи лагери или други прищевки.

Често сме движени от желанието да не бъдем по-лоши от съседите или познатите си. Все отново не си заслужава да го следвате този метод. Освен финансов аспект това има и негативен образователен резултат.

Най-полезното нещо, което можем да дадем на нашите деца, е способността рационално да ръководят парите.

10. Пилеене на време

Успешните хора прекарват малко време наоколо до телевизионни екрани или компютърни игри.

Те просто в никакъв случай не си губят скъпото време за такива глупави неща.

Заради това сполучливите хора се стремят да не харчат пари за ненужни неща като скъпи платени канали или видеоигри.

Разбира се, от време на време богатите също желаят да седнат и гледат обичаните си филми, само че за това надали си коства да си плащате ненужно месечен абонамент. /money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР