Чета постоянно странни аргументи от противниците на протеста: “Не може

...
Чета постоянно странни аргументи от противниците на протеста: “Не може
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Без върховенство на правото няма демокрация

Чета непрекъснато странни причини от съперниците на митинга: “Не може Протеста да се поддържа, тъй като щяло да стане Отечествен фронт на десни с леви ”. “Да не се превъзнасяме по думите на ирландската депутатка, тъй като била от извънредно ляво политическо течение и щом един европейски либерал не може да бъде с нея, то и думите й за България...не може да са правилни ”. “Ако подкрепим митинга, Радев/ левите ще ни ръководят ”.
Ами най-малко аз запознат съм тези съждения на другояче видни социолози, политици и хора на изкуството, че у нас логическото мислене е в изострен недостиг.

На първо място, съпоставят се единствено неща от Един порядък/ред/равнина/ниво.

В една низина / порядък / равнище е оста народна власт - тирания.

На това равнище аршин за позициониране е разделението-концентрацията на трите управляващи - законодателна, изпълнителна и правосъдна.

Само това разделяне обезпечава върховенството на Правото.

Тази полезност е светая светих на демократичните общества. И когато тя е застрашена всички, които я ценят би трябвало да се сплотяват, с цел да я пазят. Затова митингът е за оставки и на премиера, и на основния прокурор - поради слепване на управляващите.

Ако няма Върховенство на правото - няма народна власт.

“Лявото” и “Дясното” стават единствено фиктивни етикети и табелки - както в този момент е у нас.

Едва когато имаме господство на правото, което подсигурява и другите фундаментални полезности като независимост на словото, правата на индивида, отбрана на малцинствата и други - става законен дебатът за ляво и дясно. Защото те са в друга координатна система / порядък/ низина / логическо равнище.

Тогава и единствено тогава става законен дебатът за подчиненото логическо равнище “Ляво-Дясно” - за неравенствата, налозите, преразпредлението, приходите, еврофондовете и така нататък И кой да ръководи на база стратегии за тях.

Смесването на логическите равнища създава единствено звук в публичната система в интерес на тези, които са я овладели.

Фейсбук, Евгений Кънев

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР