Честванията на утрешния национален празник на България започнаха още днес

...
Честванията на утрешния национален празник на България започнаха още днес
Коментари Харесай

В Казанлък започнаха проявите за националния празник Трети март

Честванията на утрешния народен празник на България започнаха още през днешния ден в Казанлък, а кулминационната точка ще бъде на следващия ден на историческия връх Шипка.

Церемонията по случай 144 години от Освобождението на България в Казанлък стартира с издигането на националния байрак пред общината и продължава с тържествена заря-проверка с присъединяване на военния духов оркестър и представителни роти от 61 стрямска механизирана бригада. Тук е и вицепрезидентът Илияна Йотова, която разяснява спора в Украйна.

" Днес би трябвало да бъдем повече от всеки път дружно, с цел да кажем стоп на тази безразсъдна и брутална война. Днес не е задоволително единствено какво вършат институциите - да одобряват заявления, а българите би трябвало да бъдем дружно ", съобщи Илияна Йотова.

Празникът на следващия ден ще стартира от рано сутринта в храма в град Шипка и ще се придвижи на върха, където се чака министър председателят, ръководителят на Народното събрание и голям брой хора да отдадат респект пред починалите за свободата на България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР