Честото използване на социалните медии може да бъде свързано с

...
Честото използване на социалните медии може да бъде свързано с
Коментари Харесай

Как да ограничите използването на социални медии от вашия тийнейджър – тъй като проучването го свързва с вредно поведение

Честото потребление на обществените медии може да бъде обвързвано с нездравословно държание измежду децата и младежите, допускат проучвания – в това число пиянство, хазарт, тютюнопушене и опиати.

Екип от университета в Глазгоу, университета в Стратклайд и публичното опазване на здравето в Шотландия изследва въздействието на обществените медии върху младежи на възраст 10-19 години, разглеждайки данни от 73 изследвания, извършени сред 1997 и 2022 година включващ общо 1,4 милиона младежи.

Излагането на реклама на алкохол е обвързвано с най-силните доказателства за щета, откри изследването. Ежедневната приложимост на обществени медии е обвързвана с вероятността от пиянство на алкохол (48 процента), приложимост на опиати (28 процента) и пушене (85 процента), спрямо младежи, които употребяват обществени медии по-рядко.

И по този начин, по какъв начин родителите могат да оказват помощ за моделирането на здравословни граници със обществените медии за своите пред-тийнейджъри и младежи? Експерт по родителство спо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР