Често ви разказваме за неща, за които сме дълбоко убедени,

...
Често ви разказваме за неща, за които сме дълбоко убедени,
Коментари Харесай

20 неща, които силните духом хора просто не правят

Често ви описваме за неща, за които сме надълбоко уверени, че могат да оказват помощ на всички. Неща, които всички би трябвало да вършим, с цел да реализираме благополучие и триумф. Но не всеки път това, които вършим, оказва най-голямо въздействие върху живота ни - от време на време точно нещата, които съзнателно заобикаляме, могат да го трансформират.

Вероятно сте от хората, които не са привикнали да седят безучастно, които имат вяра, че с цел да се реализира нещо, е належащо да се работи.

Но точно тъй като непрекъснато вършим разнообразни неща, някои от дейностите ни си пречат едно на друго и в последна сметка вместо позитивен резултат получаваме негативен. По предписание хората, които нормално се разказват като " мощно мислещи ", тези, които желаят да реализират благоденствие допустимо най-бързо и по допустимо най-краткия път, заобикалят да правят някои дейности, които вършат пътя по-дълъг.

В тази публикация ще намерите къс лист с 20 дейности, които мощните духом хора заобикалят и които всички ние би трябвало да заобикаляме:

1. Не живеят в предишното

Силните хора се пробват да съсредоточат цялото си внимание върху сегашното и близкото бъдеще. Те осъзнават, че не можем да повлияем по какъвто и да е метод на предишното, а далечното бъдеще е прекомерно нестабилно, с цел да се фокусираме върху него.

2. Не се пробват да останат в зоната си на комфорт непременно

Зоната на комфорт е доста рисково място. Тя е тъмна пропаст, в която можете да загубите изцяло себе си. Да останете в зоната си на комфорт през целия си живот значи да не живеете същински.

3. Не отхвърлят непознатото мнение

Само глупците имат вяра, че сами могат да си бъдат самодостатъчни и то във всяко отношение. Когато става дума за съвет обаче, положителната концепция си е добра концепция, както и да бъде погледната. Не позволявайте на вашето его да ви обсеби и в случай че някой в миналото ви даде съвет, приемете го като подарък. Може да не ви послужи в тази обстановка, само че все в миналото ще ви помогне.

4. Не се стремят да заобикалят измененията

Това, което мощните духом осъзнават, а слабите - не, е, че смяната е неизбежна. Да се пробвате да избегнете неизбежното е безсмислено и неуместно. Така единствено ще загубите времето и силата си.

5. Не се пробват да затворят съзнанието си за нови хрумвания и познания

Нито аз, нито вие, нито който и да било различен може да знае всичко. Често даже нещата, които считаме, че знаем за самите себе си, има огромна възможност в действителност да не бъдат напълно по този начин. Ако държите мозъка си изолиран от нови познания и житейски уроци, вие мигновено ще спрете и да живеете.

6. Не разрешават на други хора да взимат решения вместо тях

Трябва сами да вземате решенията си, както и да поемате отговорност за тях - не можете да позволявате на други хора да вършат това вместо вас. Да, съзнавам, че концепцията да прехвърлите отговорността на някой различен наподобява примамлива на пръв взор, само че в последна сметка единствено отлагате неизбежното - вие си тези, които ще понесат следствията от дейностите си, без значение кой взема решението вместо вас. И в случай че нямате задоволително храброст да рискувате да извършите неточност, в последна сметка нямате задоволително храброст да съумеете.

7. Не завиждат на триумфа на другите

Ако те могат, значи и вие можете! Успехът на другите по никакъв метод няма да понижи вашите шансове за триумф. Ако не друго, то най-малко мотивацията за упорита работа се усилва.

8. Не живеят с мисълта, че ще се провалят

Нашите мисли управляват гледната ни точка, а тя – резултатите ни. Силните хора знаят това доста добре и постоянно употребяват това в своя отбрана. Разбира се, като при всяко едно нещо, постоянно има късмет за неуспех, само че това не би трябвало да ни демотивира, а дори в противен случай – да ни нахъсва още повече.

9. Не се самосъжаляват

Неизбежно е – рано или късно ще се случи нещо неприятно. Понякога животът не е обективен, само че въпреки всичко няма по какъв начин да бъде и посипан с цветя и рози. Човек пада, става, съумява и губи, само че това е животът – един непрестанен кръговрат със своите плюсове и минуси. Въпросът е все пак да останете мощни и да продължите да вярвате в себе си!

10. Не се концентрират върху минусите си

Да, за всички нас е добре да се съобразяваме със личните си дефекти даже единствено с цел да се опитаме да се отървем от тях. Ако обаче в действителност желаете да постигнете триумф, пробвайте се да не се фокусирате върху минусите си, а да позволите на мощните си страни да изпъкнат. Ако сте еднообразно положителни или неприятни във всичко, в никакъв случай няма да стигнете толкоз надалеч, колкото желаете. Ако междинното равнище ви устройва, триумфът ви също ще бъде междинен. Ако обаче се възползвате от мощните си страни и с времето ги извършите още по-добри, вероятността за триумф ще се усили доста.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР