Често в историята се говори за величествени битки, които са

...
Често в историята се говори за величествени битки, които са
Коментари Харесай

Те са едни от най-скандалните жени в историята

Често в историята се приказва за величествени борби, които са водени от смели мъже.
Както е известна обаче фразата, че зад всеки съумял мъж стои една мощна жена, по този начин и в историята има такива изпъкващи дами, които са успявали да разтопяват мъжките сърца, само че освен с физиката си, само че и с дейностите си.
Каналът Top of the tops във Vbox7 показва едни от най-скандалните дами, които са оставили дълбока следа в човешката история.
Ето кои са те:
Клеопатра
Клеопатра, е била последният фараон на Египет. След нейната гибел, страната става владеене на Римската Империя. Клеопатра остава в историята, като една от най-порочните дами.
Тя е била известна с жестокостта и уменията си за съблазняване. Използвала е секса като оръжие, ставайки държанка на един от властните хора по това време – Гай Юлий Цезар, а по-късно и с политика и военачалник на римската войска Марк Антоний.
Последната връзка приключва трагично. Марк лишава живота си, а по-късно и Клеопатра се самоубива чрез захапване от отровна змия.
Екатерина Велика
Екатерина Алексеевна или Екатерина Втора, позната на масите като Екатерина Велика била най-дълго управлявалия държател на Русия. Освен множеството ѝ любовници, се водели клюки, че първородният ѝ наследник е копеле. Дори век по-късно съществувал мит, че гибелта ѝ е била в резултат на секс.
В следствие историци опровергават мита.
Мария Антоанета
Мария Антония Джозепа е била ерцхерцогиня на Австрия и кралица на Франция и Навара, брачна половинка на крал Луи XVI.. Петнадесето и предпоследно дете на римския император Франц Първи Стефан и императрица Мария-Терезия.
Продължаващите с години оскърбителен изявления, дворцовите интриги и свадите, в които е забъркано името на кралицата, оформят известния облик на една безнравствена, разточителна и празноглава австрийка, с който облик Мария-Антоанета остава трайно във френското схващане.

Вижте и останалите във видеото:
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР