Често се възхищаваме на добротата на някои хора. Изглеждат толкова

...
Често се възхищаваме на добротата на някои хора. Изглеждат толкова
Коментари Харесай

Тъмната страна на добрите хора

 Често се възхищаваме на добротата на някои хора. Изглеждат толкоз деликатни и грижовни. Но от време на време зад добротата се крият избрани претекстове …

У Хората постоянно се съчетават и, и неприятно. Някои хора са по -добри от останалите, до момента в който други ни наподобяват неприятни. Някой ще каже, че добротата е едно от най -положителните качества, които човек може да има. Не е ли хубаво да си в компанията на извънредно положителни персони? В края на краищата те постоянно са толкоз спокойни и надеждни.

Но в случай че се задълбочите и разберете претекстовете на подобен благ човек, излиза наяве, че даже той има и своя тъмна страна. Най -доброто, което можем да създадем, е да приемем обстоятелството, че макар че сме положителни, имаме скелети в дрешника си. Тоест, постоянно има нещо друго, прикрито зад външния образ.

Защо някои хора са толкоз положителни?

Често се възхищаваме на добротата на някои хора. Изглеждат толкоз деликатни и грижовни. Но постоянно зад тяхната добрина се крият избрани претекстове. Ето единствено няколко от вероятните аргументи хората да се държат добре:

1. Те ​​имат развъртян комплекс на мъченика.

Виждали ли сте в миналото по какъв начин някой прави всичко, с цел да ви угоди? В името на грижата за различен човек, положителните хора са подготвени да жертват личното си благополучие и благоденствие, съчетавайки безкористност и непринудено иго. Такива хора желаят да наподобяват като мъченици, изисквайки самопризнание и признателност от ваша страна за тяхната добрина. Ето я – една от тъмните страни на положителните хора.

2. Тяхната добрина е форма на операция.

Прекалената добрина може да се употребява като операция, с цел да получите това, което желаете. Например, нарцистичните мъже постоянно демонстрират голословни усеща към жена, с цел да я привлекат в капан. Те са същински майстори на измамата и операциите. Те стартират, като убеждават колегата си, че сред тях съществува неповторима и специфична връзка. След като вниманието на жертвата бъде приспано, манипулаторите откриват цялостен надзор над нея. Проучване през 2020 година откри, че нарцисите са склонни да поставят огромни старания, с цел да впечатлят другите хора.

3. Лъжат.

Един от най -мрачните аспекти на положителните хора е склонността им да лъжат. Те непрекъснато се самозаблуждават, като се съгласяват с неща, които не харесват. Те лъжат другите хора, с цел да не се усещат тъжни. Тези хора толкоз се опасяват да не разстроят някого или да наподобяват егоистични към другите, че престават да бъдат откровени. Добрите хора не споделят истината за това кои са в действителност. Липсва им смелостта да отстояват личните си убеждения. А в една връзка несъразмерната добрина, съчетана с престореност, поражда единствено съмнение и възмущение.

4. Те угаждат на другите хора.

Добрите хора постоянно се занимават с ласкателство. Основният им инстинкт е да угаждат на всички към тях. Те желаят да бъдат положителни, макар вероятните последствия и по тази причина постоянно споделят „ да “, даже и да не желаят. Угодничество излиза отвън рамките на добротата. Това включва избор на верните думи и дейности, с цел да се направи някой благополучен. Желанието да угаждате на всички към вас и навикът да поставяте желанията на другите пред личните си могат да повлияят отрицателно на вас и нашите взаимоотношения.

Негативни последствия от добротата

У прекомерната добрина има доста отрицателни последствия:

Вас ви одобряват за даденост
Хората се възползват от вашата добрина
Страхувате ли се да помолите за помощ
Вашата великодушна природа е подложена на издевателства
Негативно въздействие върху самочувствието ви,
Неадекватност на личния живот, породена от непрекъсната угриженост за други хора,
Емоционално изгаряне.

Инфо: econet


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР