Често се усмихваме без да се замисляме, защото усмивката е

...
Често се усмихваме без да се замисляме, защото усмивката е
Коментари Харесай

Усмивката - няколко причини да се усмихваме

Често се усмихваме без да се замисляме, тъй като усмивката е естествена реакция да споделим щастието си с другите. Но знаете ли, че усмивката провокира интензивност в мозъка? Да, има здрава връзка сред мозъка и тялото – когато се усмихваме, левият насрещен кортекс се задейства, това е тази област на мозъка, която записва възприятието на благополучие.

Колко постоянно се усмихвате? Усмихвате ли се, когато срещнете нови хора? Когато видите приятелите си? Около сътрудниците си?

Ако се чудите за какво да се усмихвате, ето няколко аргументи:

Дори и да не сте щастливи, усмихнете се
Както към този момент споменахме, връзката сред мозъка и тялото е реалност. Когато се усмихнете, тялото изпраща към мозъка известие, че сте удовлетворени. Това провокира произвеждане на ендорфин – хормонът на щастието.

Тази реакция е изследвана от 1980 година насам и е потвърдена няколко пъти. През 1984 година, публикация оповестена в списание „ Наука ”, демонстрира, че когато хората имитират разнообразни страсти, телата им създават физиологични промени, отразяващи страстта. Друго немско изследване откри, че хората се чувствали по-щастливи единствено от слагането на дребна писалка сред устните си стискали дребна писалка - по този метод имитирали усмивка.

Така че, не забравяйте, идващият път когато се чувствате тъжни или смутени, пробвайте да се усмихнете. Мозъкът реагира на околната среда посредством сигналите на тялото и не може да направи разлика сред същинска и подправена усмивка.

Усмивката може да направи другите щастливи
" Когато се усмихваш, целият свят се усмихва с теб. " Чували ли сте тази ария на Луис Армстронг? Е, това е правилно. Изследванията демонстрират, че се усмихва е заразна. Някога били ли сте около някой, който единствено с усмивката си може да ви накара да се почувствате по-добре и по-щастливи? Проучванията потвърждават, че нещо толкоз просто като усмивка на другар може да задейства мускулите на лицето ви, които подсъзнателно се изкривяват за усмивка. Лудост, нали?

Но не забравяйте, че отрицателните страсти се предават по същия метод. Затова се усмихвайте и гледайте по какъв начин света се усмихва с вас.

По-привлекателни сме с усмивка
Чудили ли сте се в миналото за какво постоянно ни карат да се усмихваме по време на фотоси? Защото хората наподобяват най-добре и най-щастливи, когато се усмихват. Според Американската академия по стоматология, 96% от интервюираните считат, че усмивката прави човек по-привлекателен за противоположния пол. Така че идващия път, когато желаете да привлечете вниманието на индивида, който харесвате, се усмихвайте по-често. Както към този момент споменахме - усмивката е заразна. Освен това ще изглеждате по-привлекателни в неговите/нейните очи.

Усмивката оказва помощ при стрес
Усмивката може да помогне при признаци на тревога и раздразнителност. Овладяването на среса е доста значимо за общото здравословно положение на човек, защото може да намали кръвното налягане, да усъвършенства храносмилането и да контролира кръвната захар.

Усмивката може да ви помогне да си намерите работа
Според проучване, извършено през 2009 година и оповестено в декемврийския брой на списание „ Психология на личността и обществената логика на психиката ”, усмихнатите хора се одобряват като по-симпатични, уверени, съзнателни и постоянни. Кой шеф не желае такива чиновници? Затова идващия път, когато се приготвяте за изявление за работа, се уверете, че сте взели усмивката си с вас.

Усмивката може да докара до смях
Пробвали ли сте в миналото да се засмеете без да се усмихнете? Невъзможно, нали? А смехът, от своя страна, има безчет потвърдени здравословни изгоди: оказва помощ на притока на кръв, понижава равнищата на кръвната захар, понижава напрежението и усъвършенства съня. Той може също да увеличи равнището на антитела за битка с инфекциите в организма и да укрепи имунната ви система. Какво по-добра причина да се усмихвате всеки ден?

Всичко е по-лесно, когато се усмихваме
Доказано е, че лицето има потребност от доста по-малко старания, с цел да се усмихне, в сравнение с да се намръщи. Така че за какво да си усложняваме живота, откакто всичко е по-лесно, когато се усмихваме? Усмивката е кривата, която може да изправи нещата./Пауза Moreto.net
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР