Често се случва електричеството да не е много надеждано в

Често се случва електричеството да не е много надеждано в ...

Лятна вила без хладилник: Как да запазим нетрайната храна

Често се случва електричеството да не е много надеждано в района, където се намира вашата лятна вила или да не е монтирано хладилно оборудване в къщата. Експертите споделиха идеите си за няколко начина за запазване на нетрайната храна, когато под ръка не разполагате с хладилник или хладна маза.

Наличието на кладенец в близост ще помогне значително да се опрости задачата. Достатъчно е да сложите храната в кофа, да затворите капака и да я спуснете вътре. Ако трябва да съхранявате храна в продължение на няколко часа, можете да използвате и ледена вода.

Откакто разбрах, вече винаги подхранвам зеленчуците в градината с мляко Откакто разбрах, вече винаги подхранвам зеленчуците в градината с мляко
Млякото е особено важно за растенията, тъй като то ги подхранва с изключително ценни хранителни вещества като магнезий, калий, калций, ...

Мляко

Млякото трябва да се вари, след добавяне на щипка захар или сода. Друг начин е да увиете бурканчето с мляко с марля или вата и да го поставите в чаша студена вода. Този дизайн от своя страна се нуждае от сянка. Важно е да не забравяте да добавяте студена вода, тъй като тя се абсорбира от марлята или ватата.

Сирене

Сиренето може да се запази в продължеие на няколко дни, като се увие в пергамент, напоен със саламура. Ако бучката е голяма, препоръчително е да я нарежете на по-малки парчета, това също ще увеличи срока на годност. Можете да съхранявате краве масло по същия начин.

Месни продукти

Овесено мляко или мляко от бадемови ядки? Кое да изберете Овесено мляко или мляко от бадемови ядки? Кое да изберете
Преди имаше само краве мляко и всички бяхме доволни, след като изпием ежедневната чаша. Но сега има безброй налични опции, сред които я...

Трябва да се опитате да запазите замразеното месо възможно най-дълго. За целта можете да го увиете в няколко слоя вестникарска хартия и плат. Освен това вареното месо ще издържи по-дълго от суровото месо.

Яхния, пържено или варено месо може да се постави в стъклен съд, добавете растително масло, разбъркайте и затворете с капак. Когато съхранявате прясно месо, е важно да го отделите от костите. Препоръчително е да го държите увито в листа от коприва или хрян.

Пилешки яйца

Можете да удължите срока на годност на пилешките яйца, като ги намажете с растително масло или белтък. Друг начин е да заровите кутията с яйца в пясък.

Със сигурност малко хора знаят как да съхраняват брашно, както и факта, че правилата за съхранение зависят, наред с други неща, от вида му. Обикновено не се изискват специални условия, но ако не знаете основните принципи, продуктът може да влоши качеството си няколко пъти по-бързо и да не можете да го използвате.

Тайната на перфектния айран Тайната на перфектния айран
Айранът е любима напитка за малки и големи. Тя е чудесно средство за утоляване на жаждата. Млечният коктейл е предпочитан както за заку...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com