Често приемаме щастието за даденост и дори не си даваме

...
Често приемаме щастието за даденост и дори не си даваме
Коментари Харесай

Простичките неща, които поддържат жените щастливи

Често одобряваме щастието за даденост и даже не си даваме сметка в действителност какъв брой сме щастливи, до момента в който не го загубим.

Някои споделят, че щастието е положение на духа, само че е персонален избор. Избираме дали да се съсредоточим върху хубавото, или върху неприятното. Психолозите споделят, че това може да се възпитава у индивида.

Ето тайните на щастливите дами:

1. Срещат се с приятелки.

Която от дамите има правилни приятелки, знае защо приказваме. Компанията от най-любимите ти девойки, смехът и чаша вино могат да заличат спомените и от най-ужасния ден и да ви изпълнят с благополучие. Организирайте си постоянно срещи с приятелките.

2. Не се въздействат от мнението на близките.

Не изграждайте визията си за благополучен живот съгласно общоприетите правила и упованията на другите. Дори тези упования да идват от най-близките ви. Загърбете страховете, че ще разочаровате майка си, татко си, баба си и прочие. Това е вашият личен живот. Избирайте работа такава, каквато ви е на сърце. Избирайте сътрудник подобен, какъвто ви е на сърце. Нито майка ви, нито татко ви ще живеят с него.

3. Създават хубост.

Нека в живота ви има повече хубост. Погрижете се домът ви да е ярък и комфортен. Подредете го. Сложете обичаните си неща на видно място, с цел да можете постоянно да ги поглеждате и да ви носят приятни чувства. Грижете се за цветя. Приготвяйте си хубава храна и лека-полека ще свикнете с хубостта, а това ще ви изпълва с благополучие.

4. Намират салдото в храненето.

Храната директно въздейства върху настроението ни. Много е значимо да намерите салдото сред здравословно/полезно и вкусно. Не изпадайте в крайности, тъй като това може единствено да ви навреди. Не се тъпчете с нездравословни храни, само че си угаждайте понякога.

5. Наслаждават се на момента.

Не мислете за на следващия ден, за другия месец, за следващата година. Може би най-важната стъпка към щастието е да развиете умеенето да се наслаждавате на момента, да живеете тук и в този момент. В противоположен случай е допустимо да изгубите актуалното благополучие, потънали в страховете за утрешния ден.

6. Не се съпоставят с другите.

Не се сравнявайте и не завиждайте. Имате повече от задоволително, в случай че сте здрави, в случай че са здрави вашите близки, в случай че обичате и сте обичани. Всичко останало, което ви липсва, поставете го като цел пред себе си и започнете да работите за постигането й.

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР