Често прибавяме лимон към чая, защото знаем, че това е

...
Често прибавяме лимон към чая, защото знаем, че това е
Коментари Харесай

Ето защо чаят с лимон е вреден

Често прибавяме лимон към чая, тъй като знаем, че това е едно от най-ефективните медикаменти против простуда. Много хора даже разчитат на тази напитка за намаляване.
Лимонът има антиоксидантни сътрудници. Когато се добави към чая, разрушителният му резултат върху стомашната лигавица доста отслабва.
Отрицателното влияние на лимонената киселина върху лигавицата е един от нездравословните резултати на чая с лимон. Това е изключително рисково за пациенти с гастрит. Ето за какво гастроентеролозите поучават да приемате чай с мляко и мед по време на обостряне на гастрит, само че не и с лимон.
При простуда доста хора позволяват неточност, залагайки на потреблението на чай с лимон в неограничени количества. Всъщност огромно количество от билковата напитка с лимон ще провокира разстройство на нервната система, проявяващо се с бодърствуване и отмалялост.
 Неща за пиенето на чай, които не знаете Неща за пиенето на чай, които не знаете
Eндoкринoлoгът Михaил Бoгoмoлoв cпoдeли в интeрвю зa АiF кoлкo чaй мoжeтe дa пиeтe нa дeн, бeз дa нaврeдитe нa здрaвeтo cи. Cпoрeд нeг...

Танините в чая, които работят като кофеин, в композиция с витамин С, са в листата на подобряващите мозъка храни, съдействащи за възкръсване на кръвообращението.
Пиенето на чай с лимон в огромни количества в продължение на няколко дни може да се съпостави с непрекъснатата консумация на енергийни питиета.
Но най-вредно е въздействието на чая с лимон върху зъбния гланц. Установено е, че този резултат е по-негативен, в случай че чаят се пие постепенно в продължение на дълъг интервал от време. Ако консумирате чай с лимон по време на хранене, рискът понижава на половина.
Колко чаши чай с лимон можете да пиете дневно?
 Топла напитка оказва помощ против вирусите Топла напитка оказва помощ против вирусите
Настъпват все по-студени дни и в този момент е изключително значимо да повишим имунитета си. Чудесен асистент за това е куркумата, поучават лекари и ди...
Британски учени предлагат не повече от три до четири чаши. В рискови случаи са позволени най-много шест чаши.
Тази напитка не би трябвало да се употребява от дами по време на кърмене. Танините оказват отрицателен резултат върху нежната му нервна система на бебето. И по време на бременност, на дамите не се предлага да употребяват от тази напитка повече от две чаши дневно.
Чаят с лимон покачва вътреочното налягане. Поради това е строго неразрешен за пациенти с глаукома.
И най-важното е, че тези, които са алергични към цитрусови плодове, също не би трябвало да протягат ръка към коментираната напитка.
Интересното е, че нито чаят понижава резултата на лимонената киселина, нито лимонът понижава силата на чая, макар че прибавянето на лимон прави цвета на чая доста по-светъл.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР