Често препоръките на диетолозите са свързани с ограничения в консумацията

...
Често препоръките на диетолозите са свързани с ограничения в консумацията
Коментари Харесай

Топ 6 причини, поради които трябва да ядем масло всеки ден

Често рекомендациите на диетолозите са свързани с ограничавания в потреблението на скотски мазнини или даже цялостното им изключване от диетата. Подценяват се най-много изгодите от кравето масло. Въпреки високото наличие на калории, този млечен артикул предлага куп хранителни субстанции и витамини, които оказват помощ на тялото ни да запази здравето си.
Това са петте най-важни аргументи, заради които не би трябвало да се отказвате от потреблението на краве масло.
1. Здрава коса и кожа
Маслото съдържа витамини А, В, С, D, Е, които са доста значими за здравето и хубостта на нашата коса и кожа. Ако консумирате малко количество масло всеки ден, ще забравите за сухата коса и увисналата кожа.
2. Здрави съдове
За здравите кръвоносни съдове е доста значимо равнището на верния холестерол да е обикновено. И точно маслото понижава вредата от храните, които непосредствено покачват холестерола в кръвта. Комбинирайте го с месо и яйца.
3. Здрав корем
Маслото несъмнено би трябвало да бъде включено в менюто на тези, които се оплакват от хронични болести на стомашно-чревния тракт. Витамин А, който се съдържа в него, спомага за зарастване на раните и понижаване на възпалението. Този млечен артикул работи като натурален лубрикант, обгръщащ стените на стомаха.
4. Допълнителна сила
 Масло или Гхи – каква е разликата? Масло или Гхи – каква е разликата?
Знаете ли че, в множеството индийски семейства гхи постоянно се избира пред маслото. Това е по този начин, тъй като е известно, че гхи е здравослов...
Маслото обезпечава спомагателна сила и топлота, тъкмо както всяка животинска лой, която идва с храната. Но с цел да не се отрази отрицателно на фигурата ви, консумирайте го в количество не повече от 30 грама на ден.
5. Добро въодушевление
Млечната лой е източник на триптофан - аминокиселина, която предизвиква производството на серотонин. Маслото може умерено да се дефинира като един от провокаторите на положителното въодушевление. Освен това серотонинът понижава желанието за потреблението на захар и усъвършенства съня.
6. Повишаване на концентрацията
Млечните мазнини подтикват мозъчните кафези, спомагат за ускорение на мисловните процеси и повишение на концентрацията. Маслото е изключително значимо в диетата на учениците и занимаващите се с интелектуална активност.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР