Често пъти популярните туристически дестинации се оказват много пренаселени -

...
Често пъти популярните туристически дестинации се оказват много пренаселени -
Коментари Харесай

Добре дошли в Халщат! - но само с предварителна резервация

Често пъти известните туристически дестинации се оказват доста пренаселени - това не е прелестно - нито за самите посетители, нито за хората, които живеят по тези места. Ето за какво живописното австрийско селце Халщат, което се намира на брега на едноименното езеро, обмисля вид по какъв начин да се оправи с напора на туристи.

19 400 - толкоз рейсове са пристиганли в Халщат предходната година. Селцето е посетено от над милион туристи от целия свят. Тук пленяват магичните гледки, уютните дребни заведения за хранене и магазинчетата за сувенири. И тишината и спокойствието... или най-малко би трябвало. През последните години Халщат, където живеят 770 души, се радва на голям интерес. Това обаче стартира да пречи, както на локалните, по този начин и на гостите. Ето за какво от кметството обмислят вид по какъв начин да контролират потока от туристи. Една от концепциите е визитите да са с авансово записване.
Александър Шойц, кмет на Халщат: " Автобусните компании ще би трябвало да се записват и да погледнат по лист, качен в интернет да кажем, кои часове са свободни и да ги резервират. Същото се отнася и за часа на овакантяване. "


Собствениците за заведения и магазини одобряват самодейността със смесени усеща.

Вилхелм, търговец: " Радваме се, че идват доста посетители, само че това би трябвало да е по-равномерно. Ще е по-добре, и няма да е пренаселено. " Герхард, търговец: " Всичко може да се контролира. Дали това е добре е различен въпрос. Мнозина разчитат единствено на туристите за прехраната си. За по-малките бизнеси неналичието им може да се трансформира в проблем. "
Автобусните компании застават зад концепцията. Според тях това ще облекчи активността им. А и сходно ограничение прибавя тайнственост и усилва интереса към мястото. Посетителите са пленени от Халщат.

- " Видяхме доста красиви фотоси в интернет, Инстаграм. Гледката е толкоз прелестна! Искахме да забележим снега. "
Кметът е наясно, че сходна ограничаваща скица би трябвало да се възнамерява доста деликатно и да се показа уместно. Все отново, не желаеме да отхвърляме или да връщаме гостите си, добавя той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР