Често осъзнаваме твърде късно, че родителите ни са обикновени хора

...
Често осъзнаваме твърде късно, че родителите ни са обикновени хора
Коментари Харесай

10 неща, които ще се променят, когато загубите родителите си

Често осъзнаваме прекомерно късно, че родителите ни са елементарни хора – всеки със своите лични недостатъци. Растем, привикваме да мислим за тях като за непостижимо мъдри, положителни и неуязвими същества... само че израстваме, отделяме се и забравяме, че те не са безконечни. Те също остаряват.

И откриваме, че нашите супергерои някак незабелязано се трансформират в старци, които едвам разпознаваме. Те съвсем не наподобяват на младите и здрави хора от нашето детство.  И... ни боли и ни е боязън да признаем, че един ден те към този момент няма да са с нас.

Повярвайте ми, откакто си отидат, ще се сетите за доста думи, които не сте споделили на родителите си, до момента в който са били живи... и за които постоянно ще съжалявате.

В тази публикация сме събрали 10 неща, с които ще се сблъскате, когато родителите ви към този момент не са измежду вас. Надяваме се, че като прочетете и научите тези житейски уроци, можете да измененията живота си към по-добро още в този момент. Не чакайте животът да ви зашлеви шамар…

1. Ще осъзнаете по-ясно смисъла на фамилията.

Никой различен няма да ви обича толкоз мощно и безусловно, колкото вашите родители. Замислете се - даже когато са ви осъждали за нещо и сте се карали извънредно, в действителност ли в миналото са ви обръщали тил? Не.

Но сме мръщели пренебрежително нос и сме им се отвръщали, когато са казвали: " Ние желаеме единствено най-хубавото за теб ". Бяхме уверени, че ни манипулират за свои лични цели. Сега знаем, че са били изцяло откровени.

2. Ще ви бъде доста мъчно да преодолеете тази загуба.

Всеки път, когато се разболеете, с мъка ще осъзнавате, че майка ви или татко ви в никакъв случай няма да ви приберат в леглото, да ви подготвят топла чорба или да ви целунат за лека нощ... макар че в този момент желаете това повече от всичко друго в живота.

3. Ще съжалявате, че те няма да могат да видят своите внуци и правнуци.

Семейните фотоси, които в никакъв случай няма да извършите, празниците, които няма да можете да прекарате дружно... Цял живот ще се натъквате на неща, които можехте да вършиме дружно. Можехте, само че към този момент не.

4. Не бихте могли да слушате умерено някой, който се оплаква от родителите си.

Бихте дали всичко от себе си, с цел да чуете гласа на майка си по телефона още един път  дори и да ви се кара часове наред.

5. Болката от тази загуба в никакъв случай няма да изчезне изцяло.

Очаквайте от време на време да плачете, тъкмо толкоз, колкото сте плакали в деня, в който сте ги изгубили. Да, с течение на времето тази болежка ще отслабне и ще отшуми... само че в никакъв случай няма да изчезне изцяло.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР