Често ни се случва да се връщаме към спомените от

...
Често ни се случва да се връщаме към спомените от
Коментари Харесай

Любимата закуска на Мечо Пух

Често ни се случва да се връщаме към спомените от безгрижното детство, в което най-големият ни проблем бяха издраните и разкървавени колене, а безгрижието бе нашето предопределение.

Свързваме това най-хубаво време от живота си с редица незабравими прекарвания, само че усетът на храната е това, което има магическата мощ да ни върне в бабината къща, където минаваха летата ни.

Сега несъмнено всеки от нас си спомня за усета и аромата на обичаните бабини гозби. А до момента в който сме на вълна вкусни мемоари, си спомняме и за един от обичаните анимационни герои - Мечо Пух.
 Снимка 490072

" Има единствено едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед... и това са две гърненца с мед ", споделя пухкавото мече.

Мечо Пух обаче няма проблеми с това по какъв начин наподобява по бански, за разлика от нас. А скоро ще пристигна и нашето време да се попечем под жаркото слънце, до момента в който приятният морски бриз гали кожата ни.

Затова няма да прекаляваме със сладкия и апетитен медец, а с него ще си приготвим вкусна и здравословна закуска, която на всичкото от горната страна е и доста бърза. Трябват ни единствено към 20 минути, за които ще си осигурим похапване за идната заран, което ще ни държи сити за дълго.
 Снимка 490073

Здравословни барчета с мед и фъстъчено масло

Необходими артикули:

- 2/3 ч.ч. мед

-¼ ч.ч. кафява захар

-¾ ч.ч. фъстъчено масло

-2 с.л. краве масло

-3 ч.ч. овесени ядки по желание

Начин на подготвяне:

1. Медът, кафявата захар, фъстъченото масло и краве маслото се смесват в

бездънен съд.

2. Съдът се слага на котлона на слаб огън и се разбърква постоянно, до момента в който сместа

се загрее.

3. Горещата примес се изсипва при зърнения микс в обособен съд.

4. След като всички артикули се разбъркат добре, изсипваме в тава, покрита с

готварско фолио и пресоваме, с цел да получим равна повърхнина.

5. Тавата се слага в ледник, с цел да може сместа да стегне.

6. Воаля - вкусотията е подготвена.
 Снимка 490075

Всички артикули, нужни за приготвянето на здравословната закуска, са налични и може да поръчате от уеб страницата на shop.gladen.bg, който работи в партньорство с Gladen.bg и веригата хипермаркети HIT. Онлайн магазинът доставя артикули в региона на град София и околните покрайнини, като при поръчка над 100лв. доставката е безвъзмездна.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР