Често не се замисляме за вредните неща, които сами си

...
Често не се замисляме за вредните неща, които сами си
Коментари Харесай

10 правила за дълголетие

Често не се замисляме за нездравословните неща, които сами си предизвикваме. Приемаме живота и здравето за даденост, а когато настъпи спешен миг и сме изправени пред предизвикателство, от време на време е късно.

Мечтаем за дългоденствие, обичаме живота си, само че всекидневно вършим неточности, които съкратяват живота и утежняват здравето.

Следвайте някои базови правила за здравословен метод на живот, които покачват продължителността на живота и дават опция да се радвате на щастливите моменти.

1. Спрете пушенето.

Не е нужно да обясняваме за какво би трябвало да го извършите. Всеки знае какви вреди предизвиква то на здравето. Ако спрете пушенето сигурно ще удължите живота си и ще се чувствате по-добре.

2. Упражнявайте се всеки ден.

Упражненията по 30 минути дневно дават сила и влияят позитивно на безусловно всеки орган и система в тялото. Не го лишавайте от тези здравословни изгоди. Освен това ще се чувствате прелестно и ще сте във форма.

3. Яжте плодове и зеленчуци.

Плодовете и зеленчуците са потребни, дават нужни витамини, минерали и фибри на организма.

4. Преглеждайте се регулярно.

Не пропускайте скрининги и контролни прегледи. Правете нужните проучвания през 6 месеца или 1 година. Не отлагайте, тъй като профилактиката удължава живота и оказва помощ за навременното улавяне на редица рискови здравословни проблеми.

5. Направете съня собствен приоритет.

Това е значимо за всички възрасти, без значение на какъв брой години са. Натовареното всекидневие на работещите хора, хората, грижещи се за фамилиите и децата си, въобще всички, намиращи се в динамичното съвременно всекидневие, страдат от известна липса на сън. Някои повече, други по-малко.

За да се постараете да си осигурите дългоденствие, взимайте си нужната доза сън всеки ден и всяка нощ.

6. Питайте лекаря си за ниски дози аспирин.

Редица проучвания демонстрират, че лечението с ниски дози аспирин предотвратява инсулт, инфаркт и други сърдечносъдови произшествия. Ако той сметне, че сте в някоя от тези рискови групи, поговорете за защитните ограничения, които би трябвало да вземете.

7. Винаги знайте стойностите на кръвното си налягане.

Няма значение дали сте хипертоник, хипотоник или не страдате от разстройства в кръвното налягане. Добре е да го мерите регулярно, с цел да наблюдавате за промени и евентуални болести.

8. Поддържайте контакти.

Социалните контакти оказват помощ на човек да живее по-дълго, тъй като дават опция за възстановяване на цялостното светоусещане. Срещайте се по-често с другари, смейте се и се чувствайте добре. Това покачва серотонина и удължава живота.

9. Не консумирайте трансмазнини и хидрогенирани мазнини.

Те не са потребни по нито един параграф, в противен случай – понижават междинната дълготрайност на живота заради утежняване на сърдечносъдовото здраве и основаване на условия за развиване на разнообразни болести.

10. Потърсете помощ за депресията.

Много хора страдат от меланхолия в разнообразни форми без да го осъзнават. Депресията е съществено положение, даже заболяване, което мъчно се овладява и лекува, в случай че не се потърси помощ от близки и експерти. Контролирането и лекуването ѝ е добра крачка напред към дълголетието и щастливия метод на живот. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР