Често не житейските обстоятелства и нещата, които ни се случват,

...
Често не житейските обстоятелства и нещата, които ни се случват,
Коментари Харесай

10 цитата за щастието, които ще ви накарат да погледнете на света с нови очи

Често не житейските условия и нещата, които ни се случват, са повода да бъдем щастливи или нещастни, а метода, по който мислим за тях. Ние направляваме мислите си. Единственият човек, който може да унищожи щастието ни в дълготраен проект, сме самите ние. Обикновено въобще не става дума за това къде си, какво имаш или нямаш и през какво си минал - щастието е положение на духа, не на материалното. Всичко стартира от вътрешната страна. И в случай че искаш да си благополучен, просто би трябвало вярно да нагласиш вътрешния си свят.

Събрахме 10 цитата за щастието, които могат да ни накарат да се замислим и да стартираме да гледаме на живота от светлата му страна.

1. Животът ви ще се усъвършенства, единствено в случай че поемате дребни опасности. Първият и най-трудният от тях е да бъдете почтени със себе си.

2. Не е въпросът какво ти се случва, а по какъв начин реагираш на това, което ти се случва. Пребройте хубавите неща в живота си, до момента в който другите изреждат нещастията си.

3. Когато се усмихваш на живота, в последна сметка заживяваш живот, който си коства усмивката.

4. Щастието идва по-лесно, когато се чувствате добре такива, каквито сте, без да имате потребност от нечие утвърждение.

5. Дръжте се добре с хората по пътя нагоре, тъй като може да ги срещнете по пътя надолу.

6. Добротата не би трябвало да се бърка със уязвимост, нито прошката с приемане. Въпросът е да знаеш, че обидата и негодуванието не са път към щастието.

7. Почти всичко е допустимо, в случай че имаш задоволително време и кураж.

8. Казвайте нещата, които има потребност да бъдат казани. Говорете своята истина. Няма нищо по тъжно от това да пазите думите, които в никакъв случай не сте имали смелостта да кажете.

9. Вашата полезност не понижава поради неспособността на някой да ви оцени. Загубата е тяхна, не ваша.

10. Живей просто. Обичай обилно. Говори истината. Дишай надълбоко. Прави най-хубавото, на което си кадърен. Остави всичко останало на силите, които са оттатък теб. /radio1.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР