Често лидерите на различни държави се събират и обединяват усилия

...
Често лидерите на различни държави се събират и обединяват усилия
Коментари Харесай

Как се създава подводна магистрала за риби

Често водачите на разнообразни страни се събират и сплотяват старания между тях за основаването на по-лесен достъп от една до друга точка, като строят пътища, тунели, автомагистрали и така нататък

Лидерите в Централна и Южна Америка имат обаче малко по-различни проекти. Те ще изпълнят обещанието си за основаването на чисто нова автомагистрала, само че тя няма да се употребява от хора, а от морски жители.

В края на януари Гийермо Ласо, президент на Еквадор, подписа декрет за основаване на новия морски резерват на островите Галапагос, наименуван Hermandad, или в превод - приятелство.. Според публични данни резерватът уголемява общия предпазен морски регион в архипелага с 45% и ще го усили от 132 998 кв.км на 192 998 кв. км.
 Снимка 562146
Източник: iStock

" Има места, които са оставили отпечатък в историята на човечеството и през днешния ден имаме достойнството да бъдем на едно от тях. Тези острови ни научиха на доста неща за нас самите. Затова, вместо да действаме като безспорни господари на тези земи и морета, не би трябвало ли да действаме като техни бранители? ", безапелационен е президентът на Еквадор.

Това обаче е едвам началото на природоопазването в района. Новата морска зона е единствено част от по-големия проект за основаване на връзка с  " океанската автомагистрала " с Кокосовите острови в Коста Рика - миграционен път, употребен от милиони морски костенурки и скатове, както и мощно застрашените акули чук и скатови акули, който в последна сметка ще свърже двата морски обекта от международното завещание на ЮНЕСКО. Дългосрочната цел е " океанската автомагистрала " да преминава през Еквадор, Колумбия, Панама и Коста Рика.
 Снимка 562148
Източник: iStock

Всички ръководители на страните са ангажирани с идеята, като новата зона ще разреши и на туристите да изпитат величието на океана. Галапагос и близките води са идеални за морски завършения, където можем да се насладим на гмуркане и да се пренесем в невероятния свят на тези невероятни морски създания, пишат от Times Travel.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР