Често ли ви обсебват мисли, че нещо не е наред

...
Често ли ви обсебват мисли, че нещо не е наред
Коментари Харесай

8 знака, че сте здрави като бик, колкото и да си мислите обратното

Често ли ви завладяват мисли, че нещо не е наред с вас и вашето здравословно положение? Все ви се коства, че здравето ви куца и че имате потребност от здравна помощ. Посещенията ви в лекарския кабинет са ваша честа процедура, само че и по този начин постоянно излизате неудовлетворени от там. Търсите под вола теле, само че по този начин и не го намирате. Просто тъй като него го няма там. Единственият ви проблем в тази ситуация, с който би трябвало да се справите, е да се отървете от сходни мисли допустимо най-бързо и да продължите да четете.

Ето 8 признака, че сте здрави като бик и че ви тресе хипохондрията:

1. Храните се единствено когато сте гладни и в никакъв случай не прекалавате с количеството храна. Щом не посягате към изкусителните блюда при всяка първа опция, без даже да сте гладни, можете да бъдете спокойни.

2. Менюто ви е здравословно и се храните безусловно в нормата. Не прекалявате нито със сладкишите, нито с тестените или мазните пържени артикули. Наблягате на разнообразна храна и не лишавате организма си от субстанции, жизненоважни за неговото обикновено действие.



3. Никога не посягате към храната, когато не сте гладни. Всеки човек има свои лични хранителни потребности, само че не всеки се вслушва в техния глас. Ако обаче вие сте от тези, които се съобразавят с лимита на опциите си, без да прекаляват, значи мсичко е наред. Можете да ядете по-малко или доста повече от останалите и това да не е проблем. Важното е да слушате тялото си и да се опитате да разберете от какво има потребност.

4. Изкачвате стълбите, без да се задъхвате. Това е знак, че тялото ви е в добра физическа форма. Не е нужно да имате невероятна издръжливост или да спортувате доста, с цел да се смятате за здрави. Ако нямате възприятието, че издъхвате, до момента в който изкачвате стълбите, това значи, че сте добре. „ Ако можете да изкачите два етажа без спиране и да се чувствате добре, това значи, че сте в добра физическа форма. Означава, че тялото ви може да се оправя обикновено с ежедневната си физическа интензивност “.



5. Изпитвате разнородни страсти. Вие сте прочувствени и богати на усеща - задоволителен симптом за положително психологично положение. Доброто психологично здраве няма нищо общо с това да сте свръх оптимистични 24 часа в денонощието. Гневът понякога е обикновено, тъгата е нещо обикновено, раздразнението и депресивните положения са нещо обикновено. Способността да изпитвате всички тези страсти е знак за положително психическо здраве. Важно и да съзнавате, че нито една от тези страсти не е за непрекъснато.

6. Можете да станете рано без тревога. Това значи, че можете да ставате всяка заран без паника и да се чувствате добре. Не става въпрос за дните, в които би трябвало да станете в 5 сутринта. Става дума за дните, когато имате по-спокоен график и не е нужно да ставате в извънредно ранен час. Ако чувствате, че се наспивате и отпочивате качествено и можете да станете рано и да се чувствате добре, това значи, че сте здрави.

7. Не заспивате неотложно - Разбира се, има сложни дни, когато заспивате за секунди – незабавно щом главата ви се допре до възглавницата. Това е напълно обикновено, в случай че не се случва всеки ден. Според учените естественият развой на заспиване лишава от 10 до 20 минути. Това би трябвало да бъде спокоен и муден развой.

8. Имате задоволително сила, с цел да вършиме нещата, които желаете. Ако не са постанова да оцелявате в цикъла „ сън – храна – работа – сън “, значи сте добре. Имате задоволително сила за нещата, които ви харесват, като да играете с децата си, да се виждате с приятелите си, да отделяте време за обичани занимания. Има една елементарна формула: в случай че се храните обикновено, спите добре и се движите денем, това значи, че сте добре.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР