Често, когато гледаме новини с преки включвания, ставаме свидетели на

...
Често, когато гледаме новини с преки включвания, ставаме свидетели на
Коментари Харесай

Какво прави пазаруването в Lidl бързо и удобно? Изследване на потребителското изживяване открива точните отговори

Често, когато гледаме вести с директни включвания, ставаме очевидци на репликата „ Колеги, чуваме ли се? “. Да, в действителност живите излъчвания носят и механически риск, само че ни дават опцията да се пренесем на мястото на събитията. Защото положителният кореспондент задава въпросите, чиито отговори желаеме да научим, тези, които ще ни оказват помощ да се осведомяваме обективно и да вземем аргументирано решение към тематика или обстановка.

Същото се отнася и за пазарните и потребителски изследвания. Когато клиентите приказват, положителният бизнес поема ролята на положителния слушател. Точно тъй като информацията, която получава, му оказва помощ обективно да регистрира потребностите, настройките и упованията на своите клиенти. Защото противоположната връзка от потребителите не е просто моментна фотография, а непрекъснат развой, в който доверието и взаимното почитание са свързващо звено.

Какво желаят клиентите?

Да знаеш какво желаят клиентите е значимо за всеки бизнес, само че също толкоз значимо се оказва и за какъв брой време го получават. Наскоро бяха оповестени данните от проучване на организация Pragmatica измежду клиентите на Lidl, сложило си за цел да направи действителна оценка на времето за извършване на покупки и на потребителско преживяване в магазините на веригата.

19 минути е междинното време за извършване на покупки в Lidl, сочат резултатите от изследването * , а всеки втори клиент е на мнение, че се оправя по-бързо с извършването на покупки в Lidl, в сравнение с в останалите вериги. И тук още веднъж идва ред на точните въпроси. Какво стои зад тези 19 минути? Какво прави извършването на покупки в Lidl бързо и комфортно?

55% от интервюираните показват като причина прецизната предварителна селекция на продуктите, която улеснява избора им. Предварителната селекция пък прави разнообразието по-видимо. Пример за това са тематичните седмици във веригата, които са запазена марка за Lidl. Те дават опция на потребителите да опитат доста нови и забавни артикули от разнообразни кухни по света. Заедно с това веригата предлага освен всичко належащо за трапезата, само че и за семейството – от писалищен и занимание материали, до електроуреди и първокласен текстил. Възможността клиентите да открият нужното, без да им се постанова да обикалят няколко места, пести освен стрес, само че и време.

Нещо повече, 57% от интервюираните са на мнение, че икономисват време поради разумната класификация на стоките в самия магазин – още един фактор, който понижава обикалянето, само че този път в самите магазини. А бързото и умело обслужване на касите се показва като преимущество от 58% от клиентите на веригата.

Клиентското преживяване е в цифровото изражение на прочувствения отговор на потребителите. 61% от клиентите на Lidl споделят, че правят оценка потребителското си преживяване като безупречно, 73% са изцяло задоволени, а 80% свързват извършването на покупки в Lidl с позитивни страсти.

Качество или цена?

И двете, апелирам! Резултатите от изследването удостоверяват присъщото за Lidl предимство – високо качество на оптимална цена. 75% от интервюираните свързват продуктите във веригата с високо качество, а 70% смятат, че пестят, до момента в който пазарят във веригата, и то приблизително за 19 минути.

Преди малко повече от година, през есента на 2020-а, компанията започва приложението Lidl Plus, предоставящо още спомагателни преимущества на клиентите, които надграждат обичайните за веригата промоции и отстъпки. Стартирайки като инструмент за по-лесно, бързо и комфортно извършване на покупки, през днешния ден приложението предлага и отстъпки отвън веригата с помощта на партньорската си стратегия.

И без значение от коя страна на касовата лента се намира всеки в края на деня най-важ­ното е да сме икономисали освен стрес, само че и да сме спечелили малко повече време. Защото точно минутите, изпълнени със наличие и позитивни страсти, ни дават свободата освен да се чуваме един различен, само че и да разбираме потребностите и упованията си.

Очевидно Lidl съумява да се вслушва в гласа на клиентите си, за които бизнес моделът на компанията към този момент 11 години е поръчител за високо качество на налични цени във към този момент 109 магазина в цялата страна. И по тази причина няма нищо изненадващо в това, че 80% от клиентите свързват преживяването си в магазините от веригата с позитивни страсти.

***

*Средното време за извършване на покупки в Lidl с количка или кошница е 19 мин и 24 сек съгласно изследване, извършено на българския пазар от маркетинговата организация „ Прагматика “ измежду 880 респонденти на възраст сред 20 и 59 година през април 2021 година в магазини Lidl в цялата страна.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР