Често използван термин в ежедневието е интуиция или вътрешен глас.

...
Често използван термин в ежедневието е интуиция или вътрешен глас.
Коментари Харесай

Силата на развитието на интуиция при децата

Често употребен термин в всекидневието е вътрешен глас или интуиция. Това е единствено един от методите на действие на човешкия мозък. Първият е разумен и дава решение след обсъждане и преценка. Другият е интуицията, която е по-старият метод за решение на зародили проблеми.

От антични времена и до през днешния ден е останало у индивида убеждението, че би трябвало да слуша своя интуиция. За този цел обаче интуицията е нужно да бъде добре развита и насърчавана. Това стартира още от детска възраст. Ето по какъв начин се развива интуицията у децата.

Нуждата от развиване на интуицията у детото

Децата се нуждаят от връзка със своето шесто възприятие сходно на възрастните. Тя ги предизвестява за непозната заплаха, оказва помощ им да взимат решения. Затова развиването на връзката с вътрешния компас би трябвало да се предизвиква от възрастните.

Всички деца са интуитивни, въпреки че при някои това възприятие е по-силно развито.

Интуитивните деца по-ясно схващат потребностите на тези, които още не могат да ги изкажат - домашни любимци, по-малко братя и сестри. Интуитивните деца, у които тази дарба е насърчавана, са способни като възрастни сполучливо ръководят стресовите фактори, които съпътстват всекидневието и това им дава опция да се оформят като здрави, уравновесени и добре работещи с интуицията си хора.

Потискането на вътрешния глас е в положение да трансформира дребния човек във възрастен субект с ниско самочувствие, със подозрения в себе си, с компликации в междуличностните връзки и комплициране при взимане на решения.

Начини възрастните да поддържат интуицията у децата

 Интуиция при децата

Положително отношение, когато децата показват интуицията си

Децата постоянно изричат безапелационни прогнози, с които смущават или даже плашат родителите си, само че постоянно те се сбъдват. Това се дължи на обстоятелството, че интуитивните деца са мощно възприемчиви и употребяват своите наблюдения за привличане на внимание или приемане на мечтаното. Положителното отношение към тези им дейности ги кара да се усещат специфични, а това ги построява като персони със самочувствие.

Внимание към здравето на детето

Ако интуитивното дете желае да наложи своите доводи нападателно, това може да е реакция на непрекъснатия приток на информация от външната среда, а мощните страсти, които приема непрекъснато, са в положение да увредят нежното му прочувствено здраве.

Подкрепа и внимание към интуитивното дете

Ако едно дете е по-проницателно, то и родителите би трябвало да имат същата конфигурация. Предоставянето на любяща поддръжка за детето ще му помогне да построи мощно доверие в себе си в зрялата си възраст. В същото време ще резервира непокътната тази скъпа част от себе си и ще я ръководи вярно в по-късна възраст.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР