Често и лесно ли се разсейвате в офиса? Случвало ли

...
Често и лесно ли се разсейвате в офиса? Случвало ли
Коментари Харесай

Как да останем съсредоточени на работно място

Често и елементарно ли се разсейвате в офиса? Случвало ли ви се е да вършите задача, отнемаща най-вече 30 минути, за към час, а и повече? Ако отговорът на тези въпроси е " да ", значи имате казуса на доста хора в днешно време – мъчно се съсредоточавате над избрана активност или задача.

В офиса, а и изобщо към нас, има прекомерно доста фактори, които ни разсейват. Дали ще ревизираме имейла си за ново известие, ще влезем в някоя обществена мрежа или просто ще се заговорим с сътрудник – заплахата да загубим централизация дебне отвред. Това удължава работата и прави деня ни доста по-непълноценен. Но по какъв начин да го превъзмогнем и да останем по-съсредоточени през работния ден?

Като за начало би трябвало да си зададем ясни цели и да определим какво би трябвало да свършим денем. Направете лист с целите. Преглеждайте го непрекъснато и не се отклонявайте от поставените задания.

Колкото по-продължително работим без отмора, толкоз повече концентрацията ни спада. Работете на блокове от по 60 или 90 минути. След всеки цикъл на работа правете пауза, в която да отпочинете и възстановите вниманието си. Оставането до късно в офиса или пропускането на обедната отмора не всеки път подсигурява, че ще свършим повече неща. Кратките, само че чести почивки усъвършенстват качеството на работата и ни вършат по-продуктивни.

Според експертите, в случай че харесвате работата си, безспорно ще ви е по-лесно да се концентрирате върху дилемите си. Ако сте тествали всевъзможни препоръки и никой от тях не оказва помощ, това е знак, че работното място, на което сте сега, не е уместно за вас. Прегледайте настоящите разгласи на Karieri.bg и открийте точната позиция за себе си.

ContourGlobal търси:
Accountant
Accounts Payable Accountant

VIP Security търси Payroll Specialist

UBB Factoring търси Manager Business Development & Client Relations

" Бизнес указател " търси Експерт " Икономическа информация "

Още разгласи за работа можете да намерите на Karieri.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР