Често хората си обещават, че ще се обичат завинаги, че

...
Често хората си обещават, че ще се обичат завинаги, че
Коментари Харесай

Напускам те, за да започна да обичам себе си

Често хората си дават обещание, че ще се обичат вечно, че ще останат дружно до сетния си час, нали?

Е, не и аз. Аз мога да ти обещая единствено едно, че ще те напусна.

Не, не бях възнамерявала нещата да се случат по този метод. Исках да бъда с теб вечно. Да остарея с теб, да прекарам остатъка от живота си до теб.

Един ден обаче се погледнах в огледалото, погледнах живота си в профил и това, което видях, не ми хареса. Пред мен стоеше слаба и изпита жена, която бе не запомнила по какъв начин да желае това, от което се нуждае.

Многократно те напусках, само че постоянно се връщах при теб, тъй като те обичах.

Нашата връзка ми сподели на какво би бил кадърен един човек, когато в действителност обича някого. Изумително е на какво сме подготвени да жертваме в името на любовта. Често се концентрираме толкоз доста върху нашия сътрудник, че безусловно забравяме кои сме ние.

И аз направих тъкмо това - забравих коя съм.

Вероятно си мислиш, че те напущам, тъй като ме нарани. Не, това не е цялата истина.

Един ден ще ти простя и ще не помни всичко, което ми аргументи. Но в случай че през днешния ден остана с теб, няма да мога да простя на себе си на следващия ден. А благи мой, да мога да простя на себе си е доста по-важно от това да простя на теб.

Ето за какво те напущам.

Тръгвам си, с цел да стартира връзка със самата себе си. Тръгвам си от теб, с цел да си спомня по какъв начин да обичам себе си.

Имам потребност да си напомня, че не съм поробена от любовта си към теб. Имам потребност да схвана на какво съм способна и какъв брой надалеч мога да стигна. Какво мога да реализира. Без теб.

Искам да видя в огледалото мощна и самостоятелна жена, която не се опасява от неизвестността.

Искам да се разхождам по улиците и вятърът да си играе с косата ми, до момента в който аз си мисля: „ Обичам себе си и живота си ”. Ако обаче остана с теб, ще продължа да заедно съм с взор, забит в земята. И рано или късно ще се намразя по тази причина, че съм ти дала повече шансове, в сравнение с си заслужавал.

Време е да дам късмет на себе си.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР