Честно казано в края на миналата година бях с много

...
Честно казано в края на миналата година бях с много
Коментари Харесай

Зам.-директорът на Пирогов не иска охлабване на мерки, усъмни се в дълготрайния имунитет срещу COVID-19

Честно казано в края на предходната година бях с доста оптимистично въодушевление – имаше изкривяване на кривата, имаше вести за повече от една ваксина. Но идват тревожни вести от Англия, от Испания, от Германия – не можем да си затваряме очите. Това съобщи зам.-директорът на „ Пирогов ” проф. Николай Габровски.
„ Не може да не се съобразяваме с действителностите, а проблем има ”, сподели още той и предизвести, че към този момент е ясно, че това, което се случва на Запад, с известно забавяне идва и в България.
 Категорично мога да кажа, че лятото не беше пропиляно - лятото ни разреши в този момент да не бъдем участници в една покруса Категорично мога да кажа, че лятото не беше пропиляно - лятото ни разреши в този момент да не бъдем участници в една покруса
В медицината единственият метод да провериш нещата в дълготраен проект е да ги наблюдаваш. Неизбежно ще има неточности. Това съобщи проф. Ни...
На въпрос на Нова телевизия по какъв начин да се подготвим по този начин, че да не се окажем с заболели на стълбите след два месеца, отговорът беше – съблюдаване на ограниченията за отдалеченост и носене на маски и приготовление на системата на опазването на здравето. " Бих споделил, че ние сме подготвени – както психически, по този начин и материално ", сподели Габровски, който съобщи, че е имало опасения от приключване на кислорода – в " Пирогов " по принцип се потребявал 1 звук О2 дневно, само че равнището се вдигнало до 5 тона.
Експертният метод постоянно е казвал да бъдем внимателни – да ви прави усещане, че в последно време не се приказва за шведски модел, в този момент се приказва за италиански, продължи Габровски, визирайки воплите на ресторантьорите да отварят. Професорът в действителност разкритикува и политиката да не се затворим през есента и да стигнем до съвсем 5000 инфектирани дневно. Ще е доста мъчително да се върнем там, сподели той.
Габровски смята, че имунизацията щяла да е методът да се върнем към естествения живот и че имало наново разболели се и умряли поради това от COVID-19 т.е. нямало гаранция за дълъг имунитет след заболяване. Професорът обаче не приказва с цифри какъв брой са се разболели наново, при какви условия и дали с еднакъв вид на SARS-CoV-2. Досега няма безапелационни научни проучвания какъв брой дълго трае имунитетът против COVID-19 след преболедуване и след имунизация.
Същевременно Габровски показа по какъв начин през днешния ден, в 8:00 часа му било слагането на втората доза ваксина (на Pfizer), само че отсрочил с малко, с цел да даде изявление. Друго, казано от него - 65% от работещите в " Пирогов " имат антитела, половината са имунизирани, другите - преболедували.
 Зам.-директорът на Пирогов въпреки всичко призна, че има лечебни заведения, които не са солидарни за COVID-19 Зам.-директорът на " Пирогов " въпреки всичко призна, че има лечебни заведения, които не са солидарни за COVID-19
Не мисля, че едно сходно размишление би трябвало да се базира на такава къса статистика. Не съм сигурен, че аз би трябвало да ви отговоря на т...
Няма по какъв начин един артикул, който се търси от целия свят, да стане наличен незабавно на всички места, разяснява Габровски за имунизациите против ковид и дали България не е сбъркала с избора на тази на AstraZeneca като главно. За Европейски Съюз мисля, че нещата почти се случват ритмично на всички места, добави той. Според него, при " бушуващ нов вариант " ще би трябвало да действаме по-бързо с имунизацията.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР