Честните съдебни изпълнители да могат да събират задълженията на длъжниците

...
Честните съдебни изпълнители да могат да събират задълженията на длъжниците
Коментари Харесай

ЧСИ иска да събира задълженията на длъжниците преди да се е стигнало до съд

Честните правосъдни реализатори да могат да събират отговорностите на длъжниците преди да се е стигнало до правосъдно произвеждане . Това законодателно изменение следва да бъде разисквано и гласувано, заяви Българска национална телевизия.

Депутатът от НФСБ Кристиан Митев изясни, че става въпрос за един омекотен ред за всички длъжници - жители и компании, които няма да дължат нищо, няма да заплащат такси и разходи, както това се случва в правосъдните производства и в случай че признават вземането, ще го изпълнят, в случай че не признават - с отвод до правосъдния реализатор, казвайки, че не дължат, ще бъде прекъсната процедурата.
 Върховен административен съд анулира част от таксите, събирани от ЧСИ
Върховен административен съд анулира част от таксите, събирани от ЧСИ

Без разглеждане е настояването за анулация на " Обикновени такси "

Според юрист Сюзън Чуковска, обаче, обществото не е готово на този стадий по тази причина. Опасенията са в това , че съгласно нея, би се уязвил правилото за самостоятелност на правосъдните реализатори, правилото на равнопоставеност на субектите, както и на определяне на истината. В случая става въпрос за един неизпитан документ. Друга допустима заплаха е, че на публично-правни субекти, каквито са правосъдните реализатори, се разпорежда опция за интервенция в частно-правната сфера на субектите. Така би бил уязвим елементарния жител, разясни тя.

Припомняме, че при започване на юни за бързи заеми, колектори и ЧСИ. Причина по тази причина бяха подадени тъжби към нея от жителите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР