Честите кавги влошават здравето на съпрузите, установили учени от университета

...
Честите кавги влошават здравето на съпрузите, установили учени от университета
Коментари Харесай

Честите спречквания влошават здравето на съпрузите

Честите кавги утежняват здравето на съпрузите, открили учени от университета на Джорджия, Съединени американски щати, разгласява уеб сайтът на образователното заведение.

Авторите на проучването означават, че след спор двете страни изпитват възприятие на самотност и меланхолия. Физическото им положение също се утежнява.

За задачите на изследването експертите са анализирали данни за 250 фамилни двойки, следени в продължение на две десетилетия.
Специалистите са открили, че тези двойки, които постоянно спорят между тях и влизат в спорове, резервират този модел на държание през целия си фамилен живот. Редовните кавги в фамилията постоянно карат сътрудниците да се усещат самотни.

Въз основа на оценените данни откриватели са разкрили също, че споровете, зародили в самото начало на фамилните връзки, могат да имат отрицателно влияние върху това по какъв начин се усещат сътрудниците даже след няколко десетилетия.

Съпрузите и съпругите, които всякога страдат от самотност след следващата свада, имат най-лошите индикатори за физическо положение. За разлика от тях фамилните двойки, които съумяват да избегнат несъгласията и намират способи да позволяват проблемите, без да покачват звук, съумяват да запазят здравето си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР