Честит рожден ден, Бекир! Пожелавам Ви първо здраве и бързо

...
Честит рожден ден, Бекир! Пожелавам Ви първо здраве и бързо
Коментари Харесай

Бекир Кадриески: В РСМ като разберат, че си българин – не знам какво им става

Честит рожден ден, Бекир! Пожелавам Ви първо здраве и бързо възобновяване! Как се чувствате?

Благодаря Ви! Имам проблем със стомаха. Но имам кръвоизлив.

Това не е добре. Колко съществено е, какво споделят в болничното заведение?

Знаеш тук по какъв начин е в Македония. Какво да споделят, минават, ти стоиш и чакаш. Пак идваха в стаята, питат “Как си? ". Казвам им " ми, по този начин съм “, отново си потеглят. При нас в Македония това е медицината.

Ако българската страна предложи да дойдете на лекуване в България, както създали за други ваши сънародници, Вие като вид имате ли го? И към този момент някой попитал ли Ви е? Консулът ни пътуваше към Вас още през вчерашния ден, най-малко по този начин споделиха българските управляващи.



Да, консулът беше при мен през вчерашния ден и през днешния ден е тук, както и някои от нашите хора от България, мои другари, които би трябвало да ме върнат във Военната болница и да видят какво ще стане, да се създадат проучвания. Тук не може човек да направи никакви проучвания, за нас българите е малко по-трудно. Стоиш и си чакаш единствено, те не са заинтригувани. От през вчерашния ден ми е проблем от през вчерашния ден, нощес и през днешния ден не се усещам добре в стомаха. Може би в стомаха ми се е случило нещо. Не ми направиха Е-картина на стомаха и не знам какво ще стане. Ще дойдат някои от хората от България и ще дойдат във Военната болница да ми създадат и на главата фотоси. Но още ги няма.

Кога да ви чакаме в България и с какво ще пристигнете? Организирано ли е нещо от българска страна публично?

Не знам, през днешния ден това ще се реши дали ще е проведено с хеликоптер или с автомобил, ще забележим. Нямам още информация за това.

Бекир, в действителност ми е мъчително, че водим този диалог на рождения Ви ден. Пак Ви поисквам да сте доста здрав и от целия екип на “Фокус ". Да сте все по този начин човек с позиция. Знам, че е неприятно да се връщаме обратно, само че разкажете за случката по какъв начин стана. В България към този момент има доста мнения, че хора, които са албанци им е платено да ви набият. Каква беше тъкмо репликата към вас? Вярно ли е, че са ви нарекли “мръсен българин "?

Аз не съм имал контакт с тези хора. Тогава просто си пиех кафето, и  ме нападнаха. Не съм имал никакъв контакт с тези, които ме нападнаха и не съм очаквал, че в кафенето ще ме атакуван инцидентно. Спекулира се и с това, че някой им е платил, не знам още. От полицията споделят, само че и на тях им не вярвам. Аз каквото кажа, те си го пишат каквото си желаят. Като чувам съгражданите тук в  Струга, всички споделят, че подобен човек, като го хване полицията, след това го пускат на независимост. Такива неща се случват. Това, което се случи, не знам и аз какво стана, само че би трябвало полицията да го прибере. Също аз разговарях и с посланичката на Съединени американски щати нощес. Тя ми даде сложна поддръжка за всичко, което би трябвало. Ние сме асоциация, която работим и с Американското посолство, изобщо с всички посолства в Македония. И мисля, че ще би трябвало да стартираме да работим малко по-сериозно. Не съм чул по малкия екран да споделят по този начин ли се работи в Македония? И за всички, които са нападали наши хора в Македония, за всички те споделят, че тези хора са ненормални – тези, които атакуват българите в Македония. Те са платени и, по тази причина и го вършат.

Тоест, съгласно вас, с цел да ги оправдаят, като ги изкарват ненормални, както казвате. Невменяеми.

Така ги изкарват, само че откакто към този момент го създадат казуса на хората - като ненормални. Защо ненормалните да се занимават единствено с нас, като атакуват наши хора? Защо не са ненормални за полицията и за тези. Какво да ги вършим, споделят от полицията. Каквото желаят да го вършат, аз от кое място да знам. Аз индивидът изобщо не го познавам, в случай че е анормален има места, където да се лекува, да го оставят в заведение за лекуване на душевно-психически заболявания. Това не е мотив, който да се вади при всеки случай. Това мога да го потвърдя аз от известно време. Не знам с вашата медия ли, не знам с кой разговарях, те споделяха  -  другите споделяха - ние сме от Сдружението “Цар Борис ", от Сдружението “Фердинанд ", от Сдружението “Ванче Михайлов ", за това какво се случва с всяко българско съдружие. И аз не вярвях, мислих, че работите по какъв начин да кажа... се манипулират. Сега, като видях със своите очи, че това е реалност, какво се прави тук в Македония, към този момент имам вяра и имам вяра, че това би трябвало да се спре. Да няма никакви диалози, да се затвори границата, да се пресечен връзките с Македония, както и бизнес, електроника, електричество, всичко да се спре. Това апелирам, някой да го наложи. И ето в този момент очаквам какво ще кажат македонските управляващи за мен.  Какво ли ще кажат, че съм подобен какъвто споделяха, че е Християн Пендиков - че бил наркоман, това-онова, а в този момент да забележим какво ще кажат за мен.

Разбрах Ви, отново се оправдавам, че ви връщам към оня миг.  Какво Ви споделяха, до момента в който Ви постановяваха 5-6  индивида, в действителност скърбя, че запитвам. Казвате, че сигурно е въз основа на това, че имате българско съзнание, назоваха ви “мръсен българин ".

Сигурно, обикновено е. И на тези обстоятелства се разгръщат пропаганди. При нас се прави, тъй като сме българи. Тук имат и камери на всички места, само че ги вършат тези работи. Ако си в Македония, всичко можеш да видиш, но българин не можеш да видиш в Македония. И това би трябвало да е ясно. Не можеш да видиш и това е, край. Това го осъди и Американското посолство, осъди го и Европейската. Нормално е просто да си излизам да изляза. Кой какво счита, за какво го счита, каква му е задачата и какво ще кажат управляващите тук в Македония.

Страх ли Ви е, Бекир?

Не.

Браво!

Още не се опасявам, в случай че стартира да се опасявам, какво ще се промени?

Казах Ви, че би трябвало да има публичност за вашия случай, значимо е.

Аз непосредствено звънях първо на Вас, за това да Ви кажа, че първи сте вие, които ме потърсихте.

Благодаря Ви, за което. От Агенция “Фокус " и Радио " Фокус “.

И като дойда в София ще имаме опция да създадем една добра тематика, да разясним проблемите. В наличието на нашия дипломат от Македония в България, желая да се свържем с него и да схвана какво той прави за връзките сред Македония и България. Нещата са към този момент са по-трудни и персонално желая с него да се срещна и да видя каква му е задачата. Искам да показва нещата. Всеки път да се вадят от тях някакви причини, само че в този момент с мен, в моя случай не могат да се вадят. Защото няма по какъв начин да кажат същото, че причините за нашите други клубове, които ги имаме в Македония, имат някакви причини. Дали нещо от еврейската общественост или кой бил водач на друго или не знам кое си, в този момент да забележим каво ще кажат за нас. Ето това желая да го чуя от македонците, от нашите тук в Македония да ми кажат в очите какво ще се случи с мен.

Благодаря, Бекир. Как да приключим този диалог и ще се чуем,  когато идвате към София, с цел да се и забележим за изявление. Очакваме ви в студиото, ще дойдем и във Военна болница. Как да приключим този първи диалог?  

Аз ви приветствам всички, бъдете живи и здрави, вие работите с обстоятелства, тук при нас към този момент е ясно на всички какви са нещата. Не могат да споделят някои неща, които на някои не му харесват в Македония. В Македония не можеш да се наричаш българин – можеш да се наречеш мечка, може да се наречеш африканец, можеш да се наречеш всичко, само че като схванат, че си българин, не знам какво им става. Аз самият не знам за какво. А желаят в Европа. Е, няма в Европа.

Ще желаете ли български паспорт?

Искам първо да се изяснят работите и да може умерено хората да са кой какъвто желае, това най-вече ме визира. Нашите деца да могат умерено да могат каквото желаят да си го вземат, да си живеят обикновено, както и вие в Европа, по този начин и нашите тук. А не да пиеш кафе в кафенето и да те атакува някой. Случайно. Как по този начин инцидентно? Как се намират тези хора, които атакуват нашите ръководители на сдруженията и на нашите клубове? Как се намират всички тези хора, които са ненормални? Как ги оставя страната като са ненормални да се движат, това е политика на ненормалните хора.

Разбрах Ви. И още веднъж Честит рожден ден! Малко чудноват въпрос в тази обстановка, по какъв начин ще го прекарате, ще пуснат ли при вас най-малко родственици, другари да ви видят?

Може, може. Поздравявам ви всички там и за малко, може би ще се забележим.

С наслада. Благодаря, Бекир!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР