Честит Ден на музиката! И нека чудото от звуци да

...
Честит Ден на музиката! И нека чудото от звуци да
Коментари Харесай

Арт посоки с Галя Крайчовска в Деня на музиката

Честит Ден на музиката! И дано чудото от звуци да ни води с естетика през тази седмица. Талантите от майсторския клас на Райна Кабаиванска гостуват в празничната вечер на сцената на Бургаската опера. Сред тях са Йоана Кадийска, Александрина Михайлова, Давиде Риу от Корея и Рейналдо Дроз от Венецуела и още млади оперни артисти от Италия, Турция и Франция. Орлин Павлов стартира турнето си. Довечера в НДК е първата спирка.

Магнетичен глас и ослепителна усмивка. Фенките да се готвят. „ Още малко ” ще издаде и секрети от новия му албум. За да е цялостна страстта Орлин Павлов ще извърши и шлагерите си, в мощна музикантска компания. В петък " Още малко " гостува в Пловдив, а на 13 октомври са на сцената на бургаската опера.

Панаир на младите - Site Specific се разгръща до петък в нетрадиционни и непознати кътчета на Младежкия спектакъл. Специално за феста отварят потайностите на театъра, в които млади театрали ще показват авторски спектакли. Откриването е довечера с „ Портретът ” и концерт на Харлем Джаз.

Група Тексас идва за първия си концерт на българска сцена.

Но преди този момент атмосферата ще подгрява електронният план Kvasir. Това е избор на самата тайфа, която ще се срещне за първи път с българската аудитория на следващия ден - в НДК.

Заради здравословните проблеми на Шарлийн Спитери при започване на лятото се постановиха някои промени, в това число и за концерта в НДК. Но след възобновяване ѝ европейското турне в поддръжка на новия им план " Jump on Board ", продължи с цялостна мощ. Texas е основана през 1986 година в Глазгоу. Името взимат от паметния кино лентата на Вим Вендерс " Париж, щата Тексас ", а на върха ги изстрелва албума им " White on Blond " с шлагерите " What you want " и " Black Eyed Boy ". Албумите им се радват се на над 40 милиона продадени копия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР