Честит Ден на детето на всички малки и пораснали деца!Помните

...
Честит Ден на детето на всички малки и пораснали деца!Помните
Коментари Харесай

„Детство мое“: Лицата на bTV споделят съкровени детски спомени

Честит Ден на детето на всички дребни и пораснали деца!

Помните ли най-голямата беля, която сте правили като дребни? А помните ли какво похапвахте сладко-сладко след часовете игри на открито?

Именно това попитахме водещите и репортерите на bTV Новините, които споделиха с нас част от най-милите си детски мемоари.

Виктория Петрова

„ Бях доста послушна и изпълнителна. Нарочни бели не съм правила “, споделя водещата на новините по bTV.

„ Любимите ми детски мемоари са когато се събирахме със фамилиите на баба и дядо и прабаба и прародител. Когато ходихме по екскурзии на разнообразни места в страната, когато летях със аероплан до София при другата ми баба, игрите с приятелите пред блока… Нямам най-любим, да не глобализирам, само че за съвсем всичко от детството си припомням с усмивка “, признава Виктория.

За обичаната си храна – споделя, че е била „ малко злояда “.

Лиляна Боянова

„ Като цяло бях много добродушно и чинно дете. Имаше пакости, само че умерено. Може би една от най-големите бели, които съм правила е, че ходихме да береш скритом вишни от един прилежащ двор по време на лятната почивка. Демек крадяхме вишни и несъмнено, в един миг ни хванаха “, споделя с усмивка чаровната водеща на новините Лиляна Боянова.

„ Нямам съответен обичан спомен. Обичам цялото си детство, най-вече летата на село при баба и дядо. Много сантиментално, доста благо време, изпълнено с усмивки и игри “, добавя тя.

„ Диня със сирене беше обичаната ми храна като дете. И до ден сегашен доста обичам “, добавя тя.

Златимир Йочев

„ Най-голямата пакост беше отварянето с нож на сейф на татко ми. Не толкоз, с цел да взема нещо от вътрешната страна, а с цел да видя какво има. Детско любознание “, признава си водещият на „ Тази заран “ Златимир Йочев.

„ Най-любимият ми детски спомен е срещата с родители ми след разлъка от към година. Те отпътуваха преди мен и сестра ми и трябваше да живеем при баба и дядо “, споделя той.

„ Любимата ми храна беше сладкото. Под всякаква форма. Напук на възбраните “, признава си водещият.

Николета Хаджийска

„ Най-голямата ни пакост е единственият и в действителност несполучлив опит да се върша на коафьор. От досада или детско любознание подстригах предните кичури коса - получи се крив и комичен фал, само че беше запаметяващо се начало на първи клас. Събрах погледите “, споделя репортерът на bTV Николета Хаджийска.

„ Най-ясно си припомням лятната почивка на село е най-топлия и комфортен спомен с усет на домашно сладко и прясно сирене. Селска идилия с игри със сестра ми Поли, ожулени колена и планинска хладина “, споделя тя.

„ Най-много обичах филии с кашкавал. Винаги, в делник или празник, вкъщи или на посетители. На тип просто, само че безпределно вкусно! И даже старанието на мама Мария и тати Румен да ни поднесат деликатеси оставаше неоценено. Нищо не заменяше филиите “, споделя тя.

Румен Скрински

„ Всъщност белите са били толкоз доста, че не бих могъл даже да си ги спомня всичките - от „ прескочили “ инцидентно топки в двора на съседа, до систематични обири на череши от непознати дървета. Най-запомнящата се обаче беля беше, когато извадих единия завършек на кабела на касетофон, до момента в който другият е включен в мрежата. И познайте - допрях го! Ей по този начин, от любознание! И после… токовата вълна ме хвърли обратно. За благополучие, нямаше никакви провали, а единствено наказване от родителите ми да се науча да си вързвам обувките. Тогава се сбъдна най-големият ми призрачен сън. Цял ден учих възли на кецове. Цял ден! Учих и плаках “, спомня си Румен Скрински.

„ Детските ми мемоари са свързани с лудории и чоплене на промишлени количества слънчогледови семки по пейките в парка. Правихме страшна нечистотия на пук на всички, които ни споделяха: „ Не е редно по този начин “, признава си репортерът.

„ Филиите с лютеница ми бяха най-любими откакто през целия ден съм беснял с колелото и топката - най-хубавата храна за дейни спортисти “, споделя още той.

Стоян Георгиев

„ Не се сещам някоя пакост, която е за описване. Веднъж откраднах табела от тролей Номер 5 и си я сложих на колелото. Жестоко ми се караха нашите. Това е първата и последната кражба в живота ми “, признава си репортерът Стоян Георгиев.

„ Любим спомен ми е по какъв начин си върших тролеи. От дърво, с кабели, мрежа, хранилище. Всичко самоделно. Аз по тази причина откраднах табелата, тъй като бях почитател на тролеите “, споделя той през смях. А най-вече е обичал да похапва лучник.

Габриела Андреева

„ Сещам се за две бели. Веднъж влязох в шахта под Паметника на руската войска, с цел да извадя едно топче, като докарах родителите ми до полуда от напрежение дали ще съумея да изляза. Извън тази преживелица най-редовно несъзнателно чупехме производството на дядо ми на село, тъй като играех футбол с момчетата и топката все отхвърчаше в неговата градина “, споделя Габриела Андреева.

„ Безгрижните лета на село, осъществяване със смях, игри измежду природата, вкусна домашна храна, забавление и безвремие с брат ми и братовчедите “, споделя тя.

„ Вкусът на моето детство е препечени на котлон филийки с домашно масло, чубрица и червен пипер, гарнирани с вкусни домати от градината на село и прясно сирене “, споделя Андреева.

Полина Гергушева

„ Най-голямата пакост, за която си припомням е от тийнейджърските ми години, защото съм била доста положително дете като по-малка. Летата прекарвах на село и беше прелестно. В един прекрасен ден от досада ли от какво ли, с най-хубавата ми другарка отидохме в детската градина и започнахме да пишем по стените със зелени орехи. Какво писахме ли? Буквите ни и тези на момчета, които харесвахме = на В.Н.Л. Естествено приятелката ми ме убеди, че дъждът ще отмие написаното, само че уви не стана по този начин. Не единствено ни хванаха, само че и се наложи бащите ни да боядисват стените на детската градина. Малко е да кажа, че доста ни беше позор “, споделя Полина Гергушева, водещата на новините.

„ Любимият ми детски спомен е от безгрижните горещи дни край реката на село, където се събирахме всички деца и се къпехме, а бабите ни перяха килими “, споделя тя.

„ С носталгия си припомням по какъв начин баба ми откъсваше зелена чушка от градината и я пълнеше със сирене, което също тя е направила. Така играта за мен и братовчедките ми продължаваше, само че с вкусна следобедна закуска в ръка “, спомня си трогване водещата.

Светослав Иванов

„ Бели правех доста, само че в никакъв случай съдбовни. Всяко дете се учи, с изключение на от уроците и от белите, които прави. Лепил съм магнити върху екрана на чисто новия ни тв приемник, разглобявал съм разнообразни уреди без концепция с каква цел, чупил съм прозорци на съседи с топка “, признава си Светослав Иванов, водещият на „ 120 минути “. Казва, че е имал прелестно детство, а най-обичал да похапва печено пиле.

Жени Марчева

„ Първо за белите, не знам дали е най-голямата, само че... Като дребна мразех халва, ненавиждам я и в този момент. Баба ми постоянно ми слагаше халва в чантата за закуска, а аз я лепях скрито в шкафчето за обувки. Докато баба ми не реши един ден да подреди шкафа за обувки. Накара ми се здравата, само че повече не ме задължи да хапвам халва. Белята с другата ми омразна храна от детството - грейпфрутите, остана неразкрита, тъй като ги заравях в пясъчника за игра “, споделя водещата Жени Марчева.

„ Най-любим детски спомен - може би детските ми чувства, свързани с честването на 24 май - аромата на люляците и божурите в двора, приповдигнатото въодушевление по какъв начин ще се облека за празника, с какво стихотворение ще се показва, смеха на съучениците ми, препоръките на учителите ми, имаше някаква магия във всичко това. Затова и до през днешния ден 24 май ми е толкоз безценен и доста персонален празник “, добавя тя.

„ Любимата храна при баба - безусловно всичко, от тортата с три блата с баварски крем и настърган шоколад от горната страна през фантастичните питки, които правеше до качамака, който приготвяше. И до ден сегашен понякога си поръчвам качамак, когато съм в подобаващия ресторант и в подобаващия сезон, само че нищо не може даже да се приближи като усет до това, което правеше баба “, сподели още Марчева.

Канна Рачева

Натали Трифонова

Гергана Венкова

Цветанка Ризова

Антон Хекимян

 

Диана Любенова

 

 

 

Поздрави и мемоари от детството ще откриете и в Ladyzone.bg

На 1 юни водещите на bTV Новините Лили Боянова и Иван Георгиев се впускат в мемоари за детството Волейболът е спортът, който я е дисциплинирал доста, признава спортната водеща, когато се връща обратно в детството си А какво пожелава на своите две дребни момчета - чуйте във видеото От заран до вечер се играеше на гоненица и на стражари и апаши, споделя водещата на " Двама геймъри и половина " Какво е детството за водещия на " Шоуто на Николаос Цитиридис " - чуйте във видеото, ще ви изненада
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР