Честит 30-и рожден ден, ДПС! 30 години от създаването на

...
Честит 30-и рожден ден, ДПС! 30 години от създаването на
Коментари Харесай

Илхан Кючук: ДПС показа какво е да носиш отговорност

Честит 30-и рожден ден, Движение за права и свободи! 30 години от основаването на Движение за права и свободи не са просто годишнина. Днешната дата е мотив за размисъл и мотив да се обърнем обратно към историята - такава, каквато е, това написа депутатът в Европейския парламент Илхан Кючук във Facebook.

Движението за права и свободи е основано вследствие на болката от така наречен “Възродителен развой ”. Защо да го припомняме? Защото е значимо да помним и да предадем на бъдещите генерации истината, че въпреки насилственото преименуване на стотици хиляди български мюсюлмани да е закононарушение, Движение за права и свободи в никакъв случай не прибегна до пагубния реваншизъм!

Да, през днешния ден е още по-важно да го кажем. Защото в политиката ни през днешния ден липсва отговорност, само че не липсва реваншизъм. През годините Движение за права и свободи сподели какво е да носиш отговорност. Партията се трансформира от бранител на правата на българските мюсюлмани в бранител на човешките права и свободи въобще. За нас ”права и свободи ” не са част от избирателен слоган, а основополагащ принцип, който дефинира работата ни през всичките тези години.

Благодарение на неповторимия етнически модел, чийто проектант е доктор Ахмед Доган, България съумя да реализира кротичък преход от тоталитаризъм към народна власт. Мирът е най-висшата полезност на човечеството. Мирът е това върхово достижение, което до неотдавна смятахме за даденост. Оказа се, че и това не е по този начин.

За ролята на Движение за права и свободи в българската история можем да приказваме доста. Накратко - в интервала 2001-2009 година, когато в ръководството на страната ни участваше Движение за права и свободи, България съумя да осъществя стратегическите си цели – участието в НАТО и Европейски Съюз. За страдание, повече от 10 години, вместо да вървим напред, ние се лутаме, без да имаме ясни цел и посока.

Днес Движение за права и свободи е главен фактор в редица европейски и интернационалните демократични организации - недвусмислено самопризнание за целенасочените старания на партията през тези 30 години.

Днес първият ръководител на Младежко Движение за права и свободи господин Мустафа Карадайъ - е ръководител на Движението за права и свободи - какъв по-ясен индикатор за приемствеността и взаимното почитание, които постоянно са отличавали работата на Движение за права и свободи?

Не на последно място - Движение за права и свободи построи потомство от млади политици, които имат идея - България. Подготвени, млади, образовани хора, от чиято липса страда освен българската политика!

Нашият принос е и наша отговорност. Но ние не бягаме от нея. Напротив. И отсега нататък ще продължим да бъдем стожер, коректив и образец.

Честит празник, уважаеми съидейници и другари на Движението за права и свободи!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВс
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР