Чест артилерийски обстрел се чува в Киев, предаде Ройтерс, като

...
Чест артилерийски обстрел се чува в Киев, предаде Ройтерс, като
Коментари Харесай

Битката за Киев продължава, ще удържи ли украинската столица?

Чест артилерийски обстрел се чува в Киев, съобщи Ройтерс, като се базира на очевидци. Украинската войска заяви във Facebook, че съветски военни са атакували украинска военна база в столицата, само че офанзивата е била отблъсната.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че съветската войска е пробвала да нападна и да превземе Киев и през нощта. Той прикани хората да пазят столицата.

"Ние не можем да изгубим столицата. Обръщам се към нашите бранители, мъже и дами по всички фронтове: тази нощ, врагът ще се опита да употребява всички сили, с цел да разбие нашата опозиция допустимо най-бързо, най-сурово и най-нечовешки. Тази нощ те ще се опитат да завладяват Киев ", предизвести Зеленски във видеообръщение, оповестено на уеб страницата на президентството на Украйна.

Украинските сили обявиха, че са отблъснали офанзива на съветски военни по една от позициите им на пътна артерия в Киев - "Проспекта на Победата ", съобщи Франс прес, като се базира на известие на армията в акаунта й във Facebook. Подробности за точното място на този конфликт не се оповестяват.

Кметът на Киев Виталий Кличко сподели през вчерашния ден, че съветски диверсанти към този момент са влезнали в града.
Министерството на защитата на Украйна заяви, че са унищожили хеликоптер и изтребител СУ-25 на съперника покрай проруските сепаратистки региони в Източна Украйна, както и съветски военнотранспортен аероплан ИЛ-76 покрай Василков, съобщи Франс прес.

Ожесточени сражения се водят в този град, който е на към 30 километра югозападно от украинската столица, добавя Франс прес. Според украинското министерство на защитата съветските сили се пробват да дебаркират там военнодесантни елементи. Във Василков боевете се водят до военновъздушна база на украинските сили, добавя Ройтерс.

Говорителят на съветското министерство на защитата, военачалник майор Игор Конашенков пък заяви, че съветските сили до момента са поразили 211 украински военни уреди, включително 17 командни центъра, 19 противовъздушни системи, 39 радарни модула, 67 танка и 6 бойни самолета. Военните са поели контрола и върху стратегическо летище отвън Киев, което им разрешава да укрепят силите си, с цел да завладяват столицата, отбелязва Асошиейтед прес.

Според почитан американски представител Русия е изстреляла над 200 ракети в Украйна, като някои от тях са поразили жилищни региони, без да е ясно дали те са били взети преднамерено под прицел.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР