Чешкото правителство реши днес да изпрати 150 войници в Полша,

...
Чешкото правителство реши днес да изпрати 150 войници в Полша,
Коментари Харесай

Чехия праща войници в Полша заради мигрантската криза

Чешкото държавно управление реши през днешния ден да изпрати 150 бойци в Полша, които да оказват помощ за ограничението на притока на мигранти от Беларус, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 522
С това решение, което следва да бъде утвърдено от Народното събрание, Чехия се чака да стане третата страна след Англия и Естония, която е разположила свои военни по полско-беларуската граница.

Броят на опитите на мигранти да обхванат от Беларус в Полша е намалял през последните дни. По данни на полската гранична работа през вчерашния ден те са били 51, до момента в който в средата на ноември бяха към 500.

Напрежението по границата обаче остава, а полските управляващи власти упрекват беларуските служби за сигурност, които оказват помощ на мигранти да минават границата и да предизвикат полските бойци, като хвърлят пиратки.

Правителството в Минск отхвърля това, както и обвиняванията на Европейски Съюз, че е разпалило мигрантската рецесия, с цел да отмъсти за европейските наказания против режима на Александър Лукашенко поради нарушавания на правата на индивида.

Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 522  Папата към бежанците на Лесбос: Този, който се опасява от вас, не е погледнал в очите ви Папата към бежанците на Лесбос: Този, който се опасява от вас, не е погледнал в очите ви  Спецпрокуратурата притегли към наказателна отговорност четирима за каналджийство Спецпрокуратурата притегли към наказателна отговорност четирима за каналджийство  Папа Франциск в Гърция: Европа е раздирана от националистически нарцисизъм Папа Франциск в Гърция: Европа е раздирана от националистически егоизъм
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР