Чешкият тенис се намира в сериозен подем през последните години

...
Чешкият тенис се намира в сериозен подем през последните години
Коментари Харесай

Младостта не е порок: 17-годишната Фрухвиртова повали олимпийската вицешампионка в Мелбърн!

Чешкият тенис се намира в сериозен напредък през последните години и голям брой тийнейджърки стартират да изгряват на тенис небосклона. След като по-рано през сезона 17-годишната Линда Носкова сътвори същински възторг на конкуренцията в Аделаида, в този момент нейната връстничка Линда Фрухвиртова също не стопира да впечатлява с изявите си на Откритото състезание на Австралия.

Днес Фрухвиртова излезе на корта в борба за място в осминафиналите срещу своята сънародничка и сребърна медалистка от Игрите в Токио - Маркета Вондрушова, като още веднъж сподели за какво е считана за една от най-перспективните млади тенисистки, и се поздрави с крайната победа след 7:5 2:6 6:3. Така тя продължава към осминафиналната фаза, където ѝ следва да се изправи против Дона Векич. 

В откриващия сет никоя от двете тенисистки не сподели неизменност в изявите си и пробивите изобилстваха. Младата чехкиня опитваше да пробие отбраната на финалистката от Ролан Гарос 2019 посредством изпълнените си с оптималната скорост удари, само че постоянно точно тези несъразмерни упоритости довеждаха до непредизвикана неправилност от нейна страна. Въпреки че всичко предвещаваше, че ще станем очевидци на тайбрек, то в 12-ия гейм Вондрушова се поддаде на нервното напрежение и инкасира следващ брейк, който обаче този път бе решителен за изхода на дебютния сет в интерес на тийнейджърката.

Във втората част обаче остротата в ударите на младата състезателка се загуби, което даваше благоприятни условия на олимпийската вицешампионка да поеме надзор върху разиграванията. Уинърите от нейната ракета валяха един след различен, като точно това ѝ оказа помощ да реализира два пробива и да запише сета против своето име.

Проблемите за Фрухвиртова се придвижиха и в заключителната част, където още на старта тя изостана с пробив и 0:2. С течение на времето обаче броят пропуски на съперничката ѝ се усилваше непрекъснато, което оказа помощ на 17-годишната състезателка да възвърне увереността си и още веднъж да заиграе на най-високо равнище. След като изоставаше с 1:3 и даже бе изправена пред заплаха от инкасиране на втори пробив, Линда на собствен ред осъществя два брейка и без да загуби нито гейм повече, се поздрави с крайния триумф.

There`s a new teen queen on the scene
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР