Чешкият президент Петер Павел смята, че подкрепата на Запада за

...
Чешкият президент Петер Павел смята, че подкрепата на Запада за
Коментари Харесай

Западът с песимистични прогнози за Украйна

Чешкият президент Петер Павел счита, че поддръжката на Запада за Украйна последователно ще намалее. Според някогашния военачалник от НАТО публичните настройки в Европа и Съединени американски щати за изпращане на средства за Киев отслабват. Влияние оказва " умората от войната ", съобщи Павел.
Песимистично за Украйна се изрече и генералният секретар на НАТО в изявление за английския " Гардиън ". Според Йенс Столтенберг бойните дейности ще се проточат. Има и усложнения с доставката на боеприпаси за Киев, тъй като настоящото им ползване задминава производството. " Конфликтът в Украйна може да се назова война на безсилие ", установи той и означи, че Русия ускорява военното промишлено произвеждане и се обръща към страни като Иран и КНДР за оръжие.
Украински публични лица, западни дипломати и анализатори, представени от " Вашингтон Пост ", предизвестиха, че помощта лишава прекалено много време, с цел да дойде. Изданието прибавя, че различен проблем за Киев е, че страните от НАТО не бързат да трансферират всякакво оръжие на Украйна.
В Съединени американски щати готвят проверка на средствата за Украйна. Майкъл Маккол, ръководител на Комисията по външни работи на Камарата на представителите, ще организира чуване идната сряда на тематика " Надзор, бистрота и отчетност на помощта за Украйна " за определяне на злоупотреби с парите на американския поданик.
Положението на фронта се утежнява за украинската войска. Над две трети от стратегически значимия град Артьомовск е в съветски ръце. Силите на Русия ускоряват натиска на други места, връщайки си позиции, изгубени през есента, към град Кременная.
" Ню Йорк Таймс " показва опасения, че западната военна помощ идва прекомерно постепенно на фронта и не може да промени съотношението на силите. Същевременно украинските войски хвърлят и последните си запаси за защита, което слага под подозрение плануваното пролетно нахлуване.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР