Чешкият президент Милош Земан се оплака, че Русия сакнциите срещу

...
Чешкият президент Милош Земан се оплака, че Русия сакнциите срещу
Коментари Харесай

Покрай приказки за бира, мезета и санкции с Путин Милош Земан сключи договори за 20 милиарда долара с Русия

Чешкият президент Милош Земан се оплака, че Русия глобите против Русия лишават от сирене Чехия, а Владимир Путин отвърдна, че Русия ще получава бира от тази европейска страна. В Русия чувствителността към западните наказания е намаляла. Чешкият президент Милош Земан гостува през днешния ден на съветския си сътрудник Владимир Путин в резиденцията " Бочаров бързей " в Сочи, където двамата си поговориха обширно на тематика наказания, предадоха осведомителните организации.

В началото Земан означи, че поради глобите съветските консуматори се лишават от прелестните чешки кашкавали и йогурти и, че би трябвало към този момент да се постави завършек на тази история.

Путин му отговори, че Русия се оправя някак си без чешките йогурти, тъй като си има задоволително свои. Той добави шеговито, че макар глобите чешката бира в Русия не е намаляла и хората намират способи да си я доставят. Но се съгласи изцяло с сътрудника си, че би трябвало да се поставя завършек на глобите.

Първоначално президентите разговаряха на съветски език, само че по-късно продължиха с преводачи.

След срещата Земан удостовери, че застава твърдо срещу антируските наказания на Европейски Съюз и ответните ограничения на Москва. Президентът означи повишаването на износа и вноса, както и увеличението на броя на съветските туристи, идващи в Чешката република.

" Това удостоверява, че макар всички наказания икономическото съдействие се развива ", сподели той.

Путин също обърна внимание на обстоятелството, че търговията сред двете страни се е нараснала с повече от 40 на 100 през първите девет месеца на тази година. Земан разгласи от своя страна, по време на визитата му в Русия, което ще продължи до 24 ноември, ще бъдат подписани 13 съглашения на стойност $20 милиарда.

Русия е един от най-важните сътрудници на Чешката република. Стокооборотът сред двете страни доближи преди глобите 14 милиарда $ годишно.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР