Чешкият президент Милош Земан призова за прекратяване на санкциите на

...
Чешкият президент Милош Земан призова за прекратяване на санкциите на
Коментари Харесай

Прага иска падане на антируските санкции, но и тези срещу ЕС

Чешкият президент Милош Земан прикани за преустановяване на глобите на Европейски Съюз, наложени против Русия поради рецесията в Украйна, както и на ограниченията за ответни ограничения, въведени от Москва. Проруския настроеният 73-годишен деец направи забележките след среща с съветския президент Владимир Путин в черноморския курорт Сочи съобщи БГНЕС.

" Не съм приемал тези наказания. Аз от дълго време се опълчвам против тях. Това не е единствено въпрос на европейски наказания против Русия, само че и на съветски наказания по отношение на Европейски Съюз ", означи той.

Мнението му поддържа и съветският държавен глава. " Стабилизирането на връзките сред Русия и Европейски Съюз ще бъде в общ интерес”, сподели Путин, благодарейки на Земан за " напъните, които е полагал за развиването на руско-чешките връзки ".

Връзките сред Брюксел и Москва бяха обтегнати след анексирането на Кримския полуостров от съветското държавно управление през 2014 година Европейският съюз вкара тежки стопански наказания, ориентирани най-вече към банки, както и към отбранителни и петролни компании. Русия отговори, като забрани вноса на хранителни артикули от държави-членки на Европейски Съюз.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР