Чешкият президент Милош Земан каза, че оказването от страната му

...
Чешкият президент Милош Земан каза, че оказването от страната му
Коментари Харесай

Милош Земан: Помощта за Украйна трябва да е приоритет пред икономическите интереси

Чешкият президент Милош Земан сподели, че оказването от страната му на военна помощ на Украйна е по-важно от икономическите ползи, заяви ДПА. В изявление за публичното Чешко радио през вчерашния ден той акцентира, че съветската инвазия заплашва освен Украйна . В такава обстановка икономическите опасения би трябвало да правят отстъпка на назад във времето и помощта за Украйна не би трябвало да отслабва, съобщи Земан.

През последните месеци в чешките градове неведнъж се организираха митинги против интензивната военна помощ на държавното управление за Украйна, както и против високите цени на силата и храните. Демонстрантите приканиха Прага да схване по-неутрална позиция и бяха жигосани от политици, свързани с държавното управление,  като поддръжници на съветския президент Владимир Путин .

Земан изрази противоречие с изказванията, че държавното управление е прекомерно ангажирано с Украйна.

В изявлението си той също така призна, че е бъркал във връзка с Путин и изрази страдание за неправилните си преценки. " Виждах в него политик, който не идеализирах, само че за който все бях останал с усещането, че е угрижен за ползите на своята страна. Но експанзията против Украйна е срещу ползите на Руската федерация. И в случай че Владимир Путин не е бил наясно с това, толкоз по-лошо за страната му ", съобщи чешкият президент.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР