Чешкият премиер Петер Фиала определи спирането на газовите доставки за

...
Чешкият премиер Петер Фиала определи спирането на газовите доставки за
Коментари Харесай

За Украйна и Полша: Русия започва газов шантаж заради отказа на държавите да заплащат газа в рубли

Чешкият министър председател Петер Фиала дефинира прекъсването на газовите доставки за Полша от страна на Русия като нарушаване на договорите, подписани от Москва. В туитър той написа, че прекратяването на експорта на синьо гориво за полската стана е нагнетяване на обстановката и съставлява още едно доказателство, че Европа би трябвало последователно да се отърве от зависимостта си от съветските изкопаеми горива.

В собствен коментар по тематиката за новината, касаеща България и Полша Агенция Франс Прес показва, че дълготрайният контракт на България с " Газпром " изтича в края на тази година.

Несигурността по отношение на подновяването му на фона на глобите на Европейски Съюз против Русия след нашествието ѝ в Украйна принуди София да търси различни доставки и направления, в това число полутечен природен газ от терминали в Гърция и Турция.

Данните от систематизираната инвентаризация на газовите оператори в Европейски Съюз демонстрират, че единственото българско газохранилище в Чирен е било запълнено на малко над 17% при започване на тази седмица.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР