Чешкият премиер Андрей Бабиш предупреди, че скоро правителството може да

...
Чешкият премиер Андрей Бабиш предупреди, че скоро правителството може да
Коментари Харесай

Чехия се готви за общонационална карантина

Чешкият министър председател Андрей Бабиш предизвести, че скоро държавното управление може да вкара народен карантинен режим в републиката заради разпространяването на ковид, разяснявайки обстановката в ефира на пражкия ефирен канал " Прима ", оповестява ТАСС.

" Придвижваме се към приемането на идната мярка за епидемиологична сигурност, оптималната мярка за национална карантина, " сподели Бабиш.

В Чешката република броят на инфектираните с ковид бързо нараства. В събота броят на инфектираните в републиката е 189 души, сега те са ес нараснала до 231 пациенти. Бабиш чака, че до вечерта ще има повече от 300.

В идващите часове ще се организира незабавно съвещание на чешкото държавно управление, на което съгласно премиера ще бъде разисквана опцията за въвеждане на национална карантина в републиката. По-специално в тази обстановка в лечебните заведения ще се правят извънредно незабавни интервенции, прехвърлянето на които не е допустимо. Бабиш съществено приканва възрастните жители да останат вкъщи. Коронавирусът, сподели той, е изключително рисков за тях.

Коронавирусът се популяризира във всички 14 района на Чешката република. Най-голям брой инфектирани бяха открити в Прага. Министерството на здравеопазването на страната за първи път осведоми за появяването на ковид в републиката на 1 март. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР