Чешкият колоездач Михал Шуран спечели юбилейната 70-а Обиколка на България,

...
Чешкият колоездач Михал Шуран спечели юбилейната 70-а Обиколка на България,
Коментари Харесай

Чех спечели Обиколката

Чешкият колоездач Михал Шуран завоюва юбилейната 70-а Обиколка на България, която е от категория 2.2 на Международния колоездачен съюз. В последния пети стадий от Сливен до Шумен (128,4 км), той финишира в средата на главната група, което му бе изцяло задоволително за крайния триумф. Състезателят от тима на АТТ Инвестмънт не записа победа в нито един от стадиите, само че след второ място във II стадий Троян - Казанлък облече жълтото трико и с рационална езда и непрекъсната помощ от съотборниците си го резервира до края.
В последния V стадий Сливен - Шумен успеха след мощен заключителен спринт заслужи италианецът Микеле Гадзоли от Астана-Казахстан. Със извоюваните 10 секунди бонификация и след 2 етапни победи и едно второ място той съумя да приключи втори в генералното класиране. След него в Шумен финишира Феликс Щели (Швейц) от Едюкейшън Фърст, който зае трето място в крайното нареждане. Матуш Сточек (Слвк) от АТТ Инвестмънтс приключи трети във финалния спринт в Шумен.
Шуран заслужи жълтото трико на краен победител и бялата фланелка на червени точки за най-хубав катерач, откакто завоюва и двете височинни награди в последния стадий. В това класиране втори е българинът Йордан Петров от Хемус 1896 Троян. Унгарецът Жолт Икелщекер от Епронекс заслужи зелената фланелка за най-активен играч. Той взе последните бонус точки за спринта в Котел, което реши разногласието му за фланелката с американеца Джона Кили от Екс Спийд Юнайтед.
От българите на първо време в Обиколката приключва Мартин Папанов от Несебър Шокблейз, който е седми.
Бялата фланелка за най-хубав млад колоездач (до 23 години) получи Лука Йени (Швейц) от Едюкейшън Фърст.
В отборното класиране първенец е полският отбор Востер, следван от ЕйТиТи Инвестмънтс и Едюкейшън Фърст.
В Обиколката участваха 126 колоездачи от 28 страни и от 21 тима - 12 континентални, 3 национални  и 6 клубни.
За множеството от колоездачите следва ново тестване през уикенда. Това е станалото към този момент обичайно двудневно съревнование " По стъпките на римляните ". То ще се организира в региона на Разлог, Банско и село Баня и също като Обиколката на България е от категория 2.2 на Международния колоездачен съюз.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР