Чешки лекари създадоха лекарство за лечение на рак на простатата

...
Чешки лекари създадоха лекарство за лечение на рак на простатата
Коментари Харесай

Чехия създаде лекарство срещу рак на простатата в по-късните етапи

Чешки лекари сътвориха лекарство за лекуване на рак на простатата в напреднал етап и започнаха да употребяват материали, направени на 3D принтер, при интервенции по костна трансплантация, оповестява уеб сайтът idnes.cz.

Лекарството за рак на простатата се назовава Pluvicto. Европейската комисия го утвърди за потребление преди дни, отбелязва изданието. Лекарството, което се употребява под формата на разтвор, лекува рак в по-късните стадии. Предназначен е за пациенти, които не са били подкрепени от други форми на лекуване.

В Чешката република Pluvicto е обещано на пациенти за първи път като част от клинично изпитване в Клиниката по ядрена медицина към факултетната болница в Оломоуц. Изданието не показва датите, когато лекарството ще стартира да се създава всеобщо и ще бъде доставяно на чешките пациенти в задоволителни количества.

За първи път в страните от Централна и Източна Европа чешки лекари направиха интервенция по трансплантация на изкуствена кост, отпечатана на 3D принтер. Говорим за промяна на талуса на глезенната става. Операцията е осъществена в Клиниката по травматология на Факултетската болница в Бърно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР