Чешката полиция препоръчва да бъдат повдигнати обвинения на министър-председателя Андрей

...
Чешката полиция препоръчва да бъдат повдигнати обвинения на министър-председателя Андрей
Коментари Харесай

Чешката полиция препоръчва Бабиш да бъде обвинен в измама с евросубсидии

Чешката полиция предлага да бъдат повдигнати обвинявания на министър-председателя Андрей Бабиш по отношение на хипотетична машинация, включваща дотации от Европейския съюз, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Пражката прокуратура сподели, че е получила резултатите от полицейското следствие за вероятно присъединяване на Бабиш в измамата за 2 млн. $. Прокуратурата ще реши дали да повдигне обвинявания против Бабиш или не.

Случаят е обвързван с плантация, получила евросубсидии, откакто собствеността ѝ била трансферирана от притежавания от Бабиш конгломерат " Агроферт ", включващ към 250 компании, на родственици на премиера. Субсидиите били предопределени за дребни и междинни предприятия, а " Агроферт " не би имал право на тях. По-късно " Агроферт " си върнал собствеността върху фермата.

Ако бъде приет за отговорен, присъдата може да е до 10 години затвор.

Милиардерът Бабиш отхвърля да е направил нещо неправилно. Вчера той сподели за чешката новинарска организация CTK, че казусът е " политически скрит план " против него и че стъпките на полицията се " политизират ", съобщи " Ройтерс ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР