Чешката инвестиционна компания PPF Group е завършила придобиването на телекомуникационните

...
Чешката инвестиционна компания PPF Group е завършила придобиването на телекомуникационните
Коментари Харесай

PPF Group приключи сделката с Telenor Group




Чешката капиталова компания PPF Group е приключила придобиването на телекомуникационните активи на Telenor Group в Централна и Източна Европа, написа в малко известия на чешката компания. Сделката е получила всички нужни позволения от съответните органи в Унгария, България, Черна гора и Сърбия, а PPF Group е изпълнила и всички други нужни процедури. Преди 2 дни договорката бе утвърдена и от Европейската комисия.

“В резултат PPF Group към този момент има цялостен надзор над интервенциите на Telenor в гореспоменатите страни. Общата стойност на закупените активи е 2,8 милиарда евро (изчислена на база стойност на предприятията). PPF Group финансира договорката посредством синдикиран заем. Покупката е най-голямата в телекомуникационния бранш в Централна и Източна Европа от 2011 година “, разясняват от PPF Group.

След регулаторните утвърждения се чака фирмите да разгласят по кое време ще бъде осъществена транзакцията, измененията в управленията, името, под което ще работят операторите (възможно е опазване на марката Telenor за известно време). През 2013 година Telenor Group купи от гръцката OTE българския мобилен оператор Globul, като резервира марката към една година. В Чешката република PPF Group купи от Telefonica мобилния й оператор, който продължава да работи под името O2.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР