Чесънът не само помага да се противопоставите на настинките и

...
Чесънът не само помага да се противопоставите на настинките и
Коментари Харесай

Чесънът с мед е чудесен за възстановяване на имунитета ви

Чесънът освен оказва помощ да се противопоставите на настинките и бактериите, само че и отстрани храносмилателните проблеми. В последна сметка, тази пикантна хранителна добавка е в положение да задейства слюнчените жлези и храносмилателните ензими.

Друг артикул, който е прочут със своите лечебни свойства е медът. Използва се за лекуване на различни болести, а успеваемостта му е потвърдена от хиляди години.

Днес ще ви разкрием по какъв начин да извлечете оптималната изгода за вашето здраве от тези артикули и да укрепите имунната система в средата на зимата.

Ето преимуществата на чесъна, за който не знаете:

Чесънът подобрява функционирането на сърдечно-съдовата система и също по този начин спомага за регулирането на кръвообращението. Известно е също, че е в положение да предпазва от увеличение на холестеролните плаки, високите равнища на липиди в кръвта, проблемите с кръвосъсирването и също по този начин намалява кръвното налягане.

Чесънът се използва за възстановяване на имунитета, защото има антибактериални, антивирусни, противогъбични и противопаразитни свойства. Съдържа и противоракови детайли, които могат да се борят с доста типове рак (на мозъка, гърдата, белия дроб, панкреаса и др.).

Консумация на недопечен чесън

Чесънът е богат на антиоксиданти, заради което не е належащо да се сварява или пече, така като това може доста да понижи потребните му свойства. Най-добрият метод да се използва е да се нарежат или смачкат суровите скилидки чесън. За по-голям ефект е задоволително да го оставите на стайна температура за 5-10 минути и е подготвен за употреба.

Но яденето на суров чесън не е толкоз прелестно – прекомерно острия му усет и миризма усложняват всичко. Ето за какво е най-добре да смесите чесъна с мед. Той освен ще го направи по-приятен на усет, само че и ще усили лечебните му свойства.

Смес от мед и чесън

За 100 мл примес от мед и чесън са нужни още няколко съставки, а инструкциите за приготвяне трябва прецизно да се съблюдават.

Ето какво ви би трябвало:

Органичен течен мед1 глава чесънОт 3 до 6 листа пресен розмарин (по избор)1 клонка свежа мащерка (по избор)

Метод на подготвяне:

Почистете всяка скилидка чесън. Използвайте дръжката на ножа и намачкайте всяко листо розмарин.Поставете обелените скилидки в буркан с пресни билки (ако ги използвате). Изсипете цялото количество мед. Оставете към 7,5 см от върха – чесънът се уголемява при взаимодействието си с меда.Затворете капачката и го оставете в буркана за 3-5 дни. Поставете паница под буркана, в случай, че сместа се разлее.След 3-5 дни поставете буркана в хладилника.Приемайте по 1-2 скилидки чесън на ден, с цел да поддържате имунната си система.

Вижте още: Тинктура от чесън: лист със мощни свойства и спомагателни резултати

Имайте поради следното:

Важно е всекидневно да обръщате буркана с главата надолу, тъй че чесънът още веднъж да се накисва в меда.Препоръчва се да развивате капачката един път на ден, защото под нея се натрупва въглероден диоксид. Той основава налягане, тъй че може даже да експлодира.
Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР