Червеното вино е любима алкохолна напитка на милиони хора по

...
Червеното вино е любима алкохолна напитка на милиони хора по
Коментари Харесай

Как да изберем и съхраняваме червено вино

Червеното вино е обичана алкохолна напитка на милиони хора по целия свят. Това се дължи на богатия усет и кондензиран мирис, който може да се усети още с отварянето на бутилката.
Прочетете още
Но по какъв начин да се избере подобаващия тип измежду огромното многообразие от сортове и модели на пазара? Какво поучават експертите за предпазване, които да оказват помощ вкусовите качества да се запазят оптимално дълго?
Съвети при избор на алено вино
Изборът може да бъде доста сложен, изключително в случай че не разполагате с дълбоки знания по тематиката. Трябва да съобразите някои съществени характерности, като:
наслада  – значимо е да определите своите вкусови желания, като прецените дали ви харесват по-сладките или уравновесените вкусове; киселинност  – в случай че ви харесват по-тръпчиви усети, то може да се доверите на модел с висока киселинност, а в случай че търсите баланс – с по-ниска; алкохолно наличие  – разгледайте етикетите на бутилката, с цел да се запознаете с алкохолното наличие. Има виновност, които са доста леки и слаби с към 5-6 %, както и по-силни и тежки напитки, достигащи до 20 %; тежест  – сортове, като Мерло и Каберне Совиньон се дефинират като по-тежки и плътни, а Червен Мискет и Памид, като по-леки. Съобразете вкусовите желания, които имате.
Това са главните критерии, на които да обърнете внимание при избор на обичаното ви алкохолно пиво с гроздово наличие.
Как да съхранявате аленото вино?
Колкото и да е качествено едно алено вино, с времето вкусовите характерности могат да се изгубят. За да ги запазите допустимо най-дълго, би трябвало да съхранявате алкохолната напитка по допустимо най-хубавия метод. Запознайте се със следните няколко съвета, които да ви оказват помощ за задачата.
Температура
Смята се, че поддържането на целесъобразната температура не е нито в стайна конюнктура, нито в ледник. Като най-хубав температурен диапазон, към който би трябвало да се стремите, когато съхранявате питието, е от 12 до 16 градуса. По-високите и по-ниските температури могат да повлияят на свойствените характерности и да променят вкусовите качества. Препоръчително е да съхранявате на мрачно и по-студено.
Влажност
За оптимална се приема мокрота от 60 до 80 %.
Положение
Препоръчително е бутилката да бъде сложена в легнало състояние, с цел да може да поддържа корковата запушалка непрекъснато влажна.
Съхранение на отворена бутилка
Ако към този момент сте отворили бутилката, само че нямате желание да я консумирате едновременно, би трябвало да се уверите, че ще запазите качествата на напитката оптимално добре. Важно е да употребявате запушалка, която да подсигурява, че няма да навлезе въздух в бутилката, което да провокира химични процеси на окисляване. Препоръчително е да поставите напитката в ледник.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР