Червеният лютив пипер притежава удивителни свойства, които няма нито едно

...
Червеният лютив пипер притежава удивителни свойства, които няма нито едно
Коментари Харесай

Лютив червен пипер, живовляк и чесън - трите топ лека

Червеният пикантен пипер има удивителни свойства, които няма нито едно лекарство. Той уголемява кръвоносните съдове, когато са стеснени, и ги стеснява, когато са разширени, т.е., прави точно това, което е нужно на организма. Най-ефективното средство за усилване на кръвообращението. По принцип се предлага сушен пикантен червен пипер.

• Сок от прясно изцеден пикантен пипер намалява всякакво нараснало кръвно налягане. Само няколко капки овладяват хипертонична рецесия, до момента в който при термична обработка тези качества се губят, даже и спиртовият извлек няма нужния резултат. Що се отнася до хроничната хипертонична болест, тук е нужна смяна и на метода на живот. Освен изобилна приложимост на червен пипер, чесън и джинджифил, се постанова и преразглеждане на режима на хранене и от време на време 1 ден в седмицата режим единствено на вода.

• При незадоволително кръвообращение в долните крака пробвайте да потопите краката си в съд с гореща вода и щедро количество пикантен червен пипер. С такива пиперени бани са се лекували преди 6000 години.

• От антични епохи в Мексико и цяла Латинска Америка сърдечноболните си носят в джоба шишенце със спиртова (с водка) настойка с пикантен червен пипер и вместо нитроглицерин, с пипетка одобряват 2-3 капчици за преодоляване на пристъпа. А индианците в Америка одобряват пикантен пипер в горещината, с цел да се охладят, и в студа, с цел да се сгреят.

• Стомашни и чревни кръвотечения, даже повръщане на кръв се лекува с чаена или супена лъжица червен пикантен пипер с чаша гореща вода. Пиперът се разтваря във водата и се изпива едновременно.

• Можете да промивате очите си, единствено че с настойка от паприка (сладък червен пипер), в слаба централизация. Тя възвръща и ускорява кръвообращението в очите. Особено при изтощени от компютър очи. Между другото, надали знаете, че сълзотворният газ, употребен от полицията, съдържа аерозол от леко пикантен пипер.

• Живовлякът е неповторимо средство при захапване от змии и пчели. Както и при остри септични възпаления, флегмони, циреи. Отровното захапване, както и гнойният флегмон могат да заразят кръвта и да застрашат живота.Това неповторимо растение е употребявано като лекарство още през първи век от новата епоха от арабски, персийски, гръцки,римски лекари. Не е вярно налагането на цели листа от растението.

За да окаже лечебно деяние, листата от живовляк се смилат на машинка за месо, с цел да се получи зелена каша, която се постанова на засегнатия сектор. От епохи северноамериканските индианци при смъртоносно захапване от отровно влечуго са употребявали живовляк, след което отокът минава за половин час. А при гноясал флегмон, когато формалната медицина предлага ампутация на ръка, минава за една нощ. Ухапването от пчела пък минава мигновено.

Проблемът е, че свежият живовляк го има единствено през лятото. Затова този ефикасен антибиотик и антидот би трябвало да се суши през лятото или да се подготвят спиртови извлеци, с цел да си го има човек постоянно на разположение. Спиртовият извлек може да се пази постоянно. Приготвя се доста елементарно: трилитров буркан се напълва догоре с пресни добре измити листа от живовляк, след което се заливат с елементарна водка. Това е всичко.

• Чесънът е повсеместен антибиотик. Действа както на бактериите, по този начин и на вирусите и гъбичките. При гъбички по ноктите натривайте с чесън и толкоз. При всевъзможни кожни инфекциозни заболявания натривайте с чесън. При грип и настинка – чесън, при възпалени бели дробове – също.

Помага и при всякаква гнойна инфектирана рана. Нито настинка или белодробно инфектиране, бъбречно инфектиране,дори менингит няма да устоят пред чесъна. Всичко е в дозата. При остри инфекциозни вирусни болести и още повече при възпаления на белите дробове би трябвало да се изяжда по една скилидка на 10 кг тегло – за едно денонощие. Най-добре в недопечен тип, може и да го посварите, или да си приготвите чеснова вода. В последна сметка, сварете във вода 10 глави чесън и яжте и пийте през целия ден.

Zdrave.to

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР