Червеният кръст обяви вчера за пристигането на четвърта пратка с

...
Червеният кръст обяви вчера за пристигането на четвърта пратка с
Коментари Харесай

Червеният кръст обяви пристигането на четвърта пратка с хуманитарна помощ във Венецуела

Червеният кръст разгласи през вчерашния ден за идването на четвърта пратка с филантропична помощ във Венецуела, съобщи Франс прес.

Пратката се състои от 11 тона медицински материали, комарници и електрически генератори. Тя дойде на пристанището Ла Гуайра, северно от Каракас. Произходът на пратката е Панама.

"Тази помощ е отредена за тези, които най-вече имат потребност от нея, по безпристрастен, неутрален и самостоятелен метод ", посочи в изказване ръководителят на венецуелския Червен кръст Марио Виляроел.

Три колета с филантропична помощ към този момент дойдоха във Венецуела през април, юни и през предишния месец по силата на съглашение сред държавното управление на президента Николас Мадуро и Международния комитет на Червения кръст.

Венецуела, която е страна производител на нефт, от четири години страда от икономическа рецесия. Признаци на рецесията са хиперинфлацията и дефицитът на съществени артикули като храна и медикаменти. Според Организация на обединените нации една четвърт от общо 30-те милиона поданици на Венецуела незабавно се нуждаят от помощ.

Въпросът с филантропичната помощ е един от основните в противоборството сред Мадуро и опозиционния водач и ръководител на венецуелския парламент Хуан Гуайдо, който през януари се разгласи за краткотраен президент на Венецуела и бе приет от към 50 страни, измежду които и Съединените щати.

Гуайдо се опита през февруари да вкара във Венецуела пратка с филантропична помощ от Съединените щати, само че Мадуро осуети този опит, като съобщи, че това е предлог за подготовката на задгранична военна намеса за свалянето му от власт, напомня Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР