Червеният хайвер в Русия продължава да поскъпва с наближаването на

...
Червеният хайвер в Русия продължава да поскъпва с наближаването на
Коментари Харесай

Преди Нова година: Червеният хайвер в Русия поскъпва

Червеният хайвер в Русия продължава да нараства с наближаването на Нова година. Това сподели пред ТАСС представителят на организацията по риболовство на Русия (Росриболовство) Александър Савелиев. Най-евтиният тип хайвер - този от розова сьомга се предлага на едро за 3700 рубли ($50) за кг през втората седмица на декември.

През ноември цената му на едро беше 35000 рубли ($49) за кг.

Цената на дребно към момента се държи на равнище от 6 хиляди рубли ($81) за кг. " По-вкусните типове хайвер към този момент костват повече от 9 хиляди рубли ($122) за кг ", сподели Александър Савелиев. Той въпреки всичко не изключи по-нататъшен растеж на цените на дребно след тези на едро.

В същото време Александър Савелиев обърна внимание на обстоятелството, че цената на едро на осоления хайвер от сьомга от Съединени американски щати, добиван в Аляска, в този момент е $12 (880 рубли) за кг против Щатски долар 11 (800 рубли) за кг през миналата 2020 година. Това демонстрират данните от Националната работа за морски лов на риба на Съединени американски щати.

Както заяви Росриболовство, производството на червен хайвер в Руската федерация за 9 месеца възлиза на 20,7 хиляди тона, което е два пъти повече от същия интервал на 2020 година (9,9 хиляди тона).

Според специалисти потенциалът на вътрешния пазар за червен хайвер е към 16-17,5 хиляди тона годишно. Така към този момент за три тримесечия производството на хайвер от сьомга е надхвърлило това равнище с 25%, акцентират от ведомството.

Тази година уловът на сьомга възлиза на към 538 хиляди тона, надхвърляйки квотата от 2020 година с 20%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР