Червения пират заплашвал четирима министри от кабинета Денков. Това са

...
Червения пират заплашвал четирима министри от кабинета Денков. Това са
Коментари Харесай

Червения пират - действал сам, но не се знае как е плащал телефоните си

Червения корсар заплашвал четирима министри от кабинета Денков. Това са Мария Габриел, Калин Стоянов, Тодор Тагарев и Галин Цоков. Лицето отправяло закани и към магистрати и обществени персони. Това съобщи на брифинг Владимир Димитров от отдел " Киберпрестъпност " на ГДБОП. Припомняме, че към и от друго лице, което към този момент бе хванато и даже изправено на съд - Г.Д. бяха оповестените букви. 

Той уточни, че арестуваният, така наречен Червен корсар, е 35-годишен мъж от Сливен на име Илко Захариев. По думите му лицето обитава от ноември 2023 година в София и води бездомнически метод на живот.  Червения корсар преди няколко месеца към този момент е бил арестуван за отправени закани.

Червения корсар е бил арестуван през вчерашния ден към 20:30 часа на 29 февруари в региона на Боянските гробища. Илко Захариев не е оказал опозиция при задържането си. Арестуваният е работил независимо и е направил цялостни признания.

При задържането на Захариев за конфискувани няколко мобилни телефона. На тях били конфигурирани десетки мейли, от които скитникът изпращал заканите. Експертът от ГДБОП посочи, че занапред ще се откри по какъв начин Червения корсар е плащал за мобилните устройства.

Установен е маршрутът на напредване на лицето и местата, които то е посещавало. На тези места има свободен интернет, който е употребил, добави той.

Счита се, че и отправените закани към магистрати са със същия източник. 

Атанас Илков добави, че задържаният страда от психологично заболяване , което все още не е открито. Той не знае за какво е отправил заканите. Захариев следи интензивно процесите в страната и по този начин е подбирал хората, към които е отправял закани.
 Червения корсар е арестуван от полицията Обновена
Червения корсар е арестуван от полицията

Подозират, че той стои зад закани към политици, съдии и обществени персони

Атанас Илков удостовери, че при побой. По думите му текат дейности по определяне на причинителите. Колегата остава в тежко положение. Оказва му се здравна помощ. Не е ясно дали действието е обвързвано с работата му, сподели още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР