Червени петна по ръцете и бузете на малчугана.Комари ли са

...
Червени петна по ръцете и бузете на малчугана.Комари ли са
Коментари Харесай

Обривите при децата - да ги разпознаем и лекуваме

Червени петна по ръцете и бузете на малчугана.Комари ли са го ухапали или е нещо по-сериозно?

Видът на обрива и разположението по тялотоговорят за произхода му. Как наподобява обрива при инфекции, алергична реакция, изпотяване? Как да се лекува?

Ухапване от инсекти

Късната пролет, лятото и ранната есен елементи децата постоянно страдат от захапване от инсекти.Поразени са нормално откритите елементи на тялото и лицето. Обривът е съпроводен със сърбеж. Общото положение и самочуствието на детето е изменчиво. Какво да вършим? Препоръчва се компрес със содов разтвор, противоалергична мехлем или гел. Да не се разчесва с цел да не се получи инфектиране.

Алергичен обрив

Появява се след приемане на някои артикули, нови за децата (миди, ягоди и плодове, яйца, мляко)като мощно сърбящи розови и червени петна, склонни към обединение. Самочуствието се намалява. Децата стават вяли или прекалено възбудени. Нарушава се сънят им и апетита, допустима е диеария и повръщане.

Лечението включва щадяща диета, антиалергични средства и препарати намаляващи нарасналата чуствителност на организма към външни дразнители. Отстраняват се питателните алергени. Алергията може да е резултат на перилен препарат или козметика. Те също би трябвало да бъдат заменени.

Обрив при изпотяване

Получава се в огромните горещини.Бледо-розови пришки са ситуирани близо една до друга. Съсредоточени са в горната част на гърдите, на гърба и шията. Препоръката е постоянно проветряване на кожата и да се следи температурата в помещението Ц да бъде 20 градуса. Къпете детето с запарка от лайка.Зачервената кожа не се маже с крем. Дрехите би трябвало да са единствено от естествени материали.

Уртикария

Бледи, полосообразни, мощно сърбящи подутини. Могат да се получат мехури, които при разчесване се покриват с коричка. Децада нямат вкус и имат неприятен сън. С времето отокът спада. Причина за уртикарията са инфекции, алергия, физически дразнители. Лечението се организира с консултация с доктор, който може да предпише антихистиминов препарат. Полезна е очистителна клизма.

Скарлатина

Започва остро, с болки в гърлото и висока температура. Характерен симптом е яркия, малиново червен език. Ситен обрив покрива цялото тяло. Единствено чисто място на кожата е светлия триъгълник сред носа и устата. Това е един от отличителните признаци за заболяването.Лечението се организира под лекарски надзор.За да се избегнат затруднения се назначава постелен режим и антибактериална терапия.

Ветрянка

Преди появяването на обрива детето се оплаква от главоболие и неразположение. Може да се следи хрема и едва повишавае на температурата. Понякога неправилно се слага диагноза ОРВИ. Отначало се виждат единствено няколко петна, които с всеки ден стават от ден на ден. След два дне петнапа дтават обриви, запълнени с транспарантна течност. Те се пукат и се образуват корички. Обривът е съпроводен със сърбеж. Назначават се противоалергични препарати

Морбили

Заболяването стартира сповишена температура, кашлица, хрема и възпалени очи. Обривът се появява на третия- четвъртия ден, изначало единствено на лицето и горните елементи на гърдите. На третия ден се обриват и краката и ръцете. Заболяването постоянно дава затруднения, по тази причина лекуването се организира от доктор и под надзор.

Рубеоила

Малки, бледо-розови петна се популяризират по цялото тяло, най-вече полицето, гърдите и гърба. Изчезват сами за няколко дни. Назначава се постелен режим, вдишване на доста течности и температуропонижаващи препарати, в случай че температурата е над 38 градуса. /bgfermer.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР